Novosti / Hrvatska

komentirala korupciju

Liječnici osudili Grabar-Kitarović zbog sporne izjave: 'Može se narušiti povjerenje pacijenata'

Liječnici osudili Grabar-Kitarović zbog sporne izjave: 'Može se narušiti povjerenje pacijenata'
Josip Regovic/PIXSELL, Shutterstock

Smatraju da takvom izjavom predsjednica Grabar-Kitarović iznosi neutemeljene predrasude

Hrvatska liječnička komora u utorak je ocijenila uvredljivom i neprihvatljivom izjavu hrvatske predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović koja je na primanju međunarodnih dopisnika akreditiranih pri EU rekla da u Hrvatskoj "kada idete k doktoru, svi očekuju da donesete barem cvijeće, čokoladu i slične stvari''.

Iznosi neutemeljene predrasude

Smatraju da takvom izjavom, prema pisanju britanskog The Guardiana, a koju su prenijeli i hrvatski mediji, predsjednica Grabar-Kitarović iznosi neutemeljene predrasude i time omalovažava etičnost liječnika u Hrvatskoj i njihov predani rad. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Hrvatska liječnička komora kao krovna organizacija liječnika uvijek se beskompromisno zauzima za odgovorno, profesionalno i etično obavljanje liječničke profesije. Ovakva paušalna i neistinita izjava vrlo je neodgovorna, ugrožava ugled liječničke profesije i može narušiti povjerenje pacijenata u hrvatske liječnike'', rekla je predsjednica Povjerenstva za medicinsku etiku i deontologiju HLK-a Lada Zibar.

U priopćenju su istaknuli i da je ono što hrvatski liječnici očekuju, a što je predsjednica Grabar-Kitarović propustila spomenuti - rješavanje problema nametnute protuzakonito visoke radne satnice, donošenje Zakona o plaćama liječnika, rješenje nereprezentativnosti i prestanak upornog ignoriranja zahtjeva liječnika za samostalnim pregovaranjem, rješavanje problema nasilja u zdravstvenim ustanovama… 

"Popis problema u zdravstvu je beskrajan i jedino što liječnici u Republici Hrvatskoj očekuju je da vladajući i zdravstvena administracija počnu učinkovito rješavati nagomilane probleme", poručili su iz Hrvatske liječničke komore.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Najgledaniji video

Reci što misliš!