Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Zagrebački odvjetnik

Tko je Branko Šerić? Branio je generala Kruljca, bivšeg šefa HEP-a, zabranio je gašenje Ferala...

Tko je Branko Šerić? Branio je generala Kruljca, bivšeg šefa HEP-a, zabranio je gašenje Ferala...
Davor Puklavec/PIXSELL

Dok je bio sudac u Splitu, Šerića je pratio glas da 'dijeli godine zatvora kao bombone'

Trostrukog ubojicu iz Splita branit će zagrebački odvjetnik Branko Šerić. No, tko je zapravo on i čime se sve u životu bavio?

Rođen je 22. prosinca 1951. godine u Splitu. Pohađao je gimnaziju, te diplomirao na Pravnom Fakultetu u Splitu 1975. godine. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon diplome radio je kao sudac Općinskog suda u Splitu do 1983. godine, pa kao sudac Županijskog suda u Splitu do 1989. godine, da bi iste godine postao sudac Županijskog suda u Zagrebu koju dužnost je obnašao do 1995. godine. 
Iste godine postaje odvjetnik, te u toj funkciji zastupa pred Međunarodnim kaznenim sudom u Haagu od 1998. do 2004. godine. Nakon toga, zastupa i brani u čitavom nizu osobito teških i složenih predmeta iz područja gospodarskog kriminala.

U odvjetničkom uredu u Zagrebu rade i njegova djeca, Aljoša Šerić i Nina Šerić Cesar. Aljoša je diplomirao pravo 2001. godine te mu je specijalnost autorsko pravo.

Odbio je gašenje Ferala

Njegova sestra, Nina Šerić Cesar bavi se građanskim, radnim i obiteljskim pravom

Dok je bio sudac u Splitu, Šerića je pratio glas da "dijeli godine zatvora kao bombone". Ostao je upamćen i po tome što je odbacio prijedlog tužiteljstva da se zabrani legendarno izdanje Ferala koji je u to vrijeme bio tiskan u sklopu Nedjeljne Dalmacije. 

Sve je proglasio satirom te je uz opasku: "Neka ljudi čitaju, neka se smiju" odbio zabraniti tiskanje Ferala. Klijenti su mu bili Vinko Martinović Štela, general Mladen Kruljac (branio ga je u aferi Sibinj), sin generala David Kruljac te bivši šef HEP-a Ivana Mravak koji je progovorio o malverzacijama unutar tvrtke.

Brani i zadarskog policajca suspendiranog zbog sumnje da je medijima dostavio snimku jurnjave bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića. Bio je odvjetnik i Josipa Klemma. 

Poznati odvjetnik ostat će zapisan u analima kao prvi odvjetnik u Hrvatskoj kojeg je angažirala jedna Facebook grupa.

Za RTL je potvrdio da Filipa još uvijek nije vidio te da prvo mora srediti dozvolu za posjet. U Split je došao jučer kako bi što bolje pripremio obranu. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!