Novosti / Hrvatska

Oni ne opraštaju

HSP kazneno prijavio Beljaka: 'Objava je skandalozna, diskriminirajuća i opasna'

HSP kazneno prijavio Beljaka: 'Objava je skandalozna, diskriminirajuća i opasna'
Igor Soban/PIXSELL

Biti će zanimljivo vidjeti kako će se o eventualnom ukidanju saborskog imuniteta očitovati Beljakovi koalicijski partneri

Hrvatska stranka prava (HSP) podnijela je kaznenu prijavu protiv predsjednika Hrvatske seljačke stranke (HSS) Krešimira Beljaka zbog objave na Twitteru iz koje se moglo zaključiti da podržava politička ubojstva.

HSP poziva ponovno DORH da po tom pitanju ubrza sve radnje i pod hitno uputi u Sabor zahtjev za ukidanje zastupničkog imuniteta Beljaku kako bi se mogle provesti sve zakonima predviđene radnje, priopćio je u petak HSP.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Radi se o objavi koja je unijela nemir u javni prostor, objavi koja je skandalozna, ničim utemeljena, povijesno netočna, diskriminirajuća i opasna, preko koje HSP sigurno neće prijeći jer nedopustivo je da osoba koja nešto ovako izjavi, odnosno napiše, može biti zastupnik u Hrvatskom saboru i gradonačelnik jednoga grada", navodi se u priopćenju.

HSP je reagirao na Beljakovu objavu na Twitteru u kojoj je napisao: “Preko 100?? Očigledno nedovoljno. Vidjeli smo tko je radio sranja i tko je uzrokovao ratove od ’91. do ’99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su nažalost pobjegli Udbi”.

VEZANE VIJESTI:

Navode da će biti zanimljivo vidjeti kako će se o eventualnom ukidanju saborskog imuniteta očitovati Beljakovi koalicijski partneri i hoće li braniti neobranjivo. Zanimljivo će biti i tko će biti u sabornici kada se bude glasalo o ukidanju imuniteta.

Nedopustivo je relativiziranje zločina Udbe i svih ostalih tajnih policija bivše Jugoslavije, kao što je nedopustivo i relativiziranje uzroka i posljedica Domovinskog rata, poručuju iz HSP-a.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!