Novosti / Hrvatska

'MORSKI PRAŠČIĆ'

Ribari između Silbe i Ilovika lovili lignje, ulovili nerasta: 'Ulovili su najveću lignju dosad'

Ribari između Silbe i Ilovika lovili lignje, ulovili nerasta: 'Ulovili su najveću lignju dosad'
Dusko Marusic/PIXSELL

Tri su dana vlasnici tražili svoje blago i zamalo već izgubili svaku nadu

Crne slavonske svinje, popularne fajferice pomalo se udomaćuju i u Dalmaciji. U zadarskom zaleđu uzgajaju ih u Briševu, Poličniku, Lovincu, a u posljednje vrijeme i u Smilčiću pa čak i na otoku Silbi.

"Prije dva i pol mjeseca dovezli smo na Silbu 11 fajferica i nerasta", kaže Admir Ado Malkić za Agroklub. No, nerast je pobjegao nakon iskrcaja s trajekta. Iskočio je iz košare na pola puta do 600 metara udaljenog svinjca podignutog na posebnoj, ograđenoj parceli. “Pobjegao je u šumu”, otkriva Malkić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tri su ga dana tražili i kad su izgubili svaku nadu, pronašli su ga lokalni ribari i to u moru dok su lovili lignje. Plivao je od Silbe prema otočiću Iloviku. Iako u dobroj kondiciji, mlad i težak oko 55 kilograma, već se pomalo umorio pa su ga ribari lako ulovili u mrežu i ubacili u barku.

U prvi mah pomislili su da se radi o divljoj svinji, a kad su se uvjerili da je domaća, nazvali su Malkića: “Evo, ulovili smo praščića, jel' to Vaš?!” Nerasta su u Silbu dopremili živog, ali je ipak - zaglavio.

“Previše se napio mora, počeli su mu otkazivati organi pa smo mu odlučili prekratiti muke”, kazao je vlasnik. U međuvremenu je nabavio novog nerasta, koji se, kaže, ''dobro slaže za svinjama i očito nema namjeru bježati”.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!