Novosti / Hrvatska

PARKIRAO 350 KAMIONA

FOTO Sve je spremno za snijeg! Bandić postrojio Zimsku službu: 'Pripremili smo 40 milijuna kuna...'

Smotra više od 350 vozila održana je na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma

Eventualne snježne oborine Zagrebačke ceste dočekuju spremne s više od 400 vozila i specijalnih strojeva te s više od 20 tona soli za posipanje, izvijestio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u subotu nakon smotre Zimske službe Grada Zagreba.

Smotra više od 350 vozila (50-ak ih je na terenu) održana je na istočnom parkiralištu Zagrebačkog velesajma.

Potrošili smo 40 milijuna kuna

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik je rekao novinarima da je Zimska služba spremna za 24-satno djelovanje i dodao kako je prošle godine očistila više od 2600 kilometara zagrebačkih cesta te više od 600 kilometara nogostupa i sporednih cesta. "Ukupno oko 3200 kilometara i potrošili smo oko 40 milijuna kuna. Ove godine je previđeno jednako toliko", rekao je Bandić.

Smotrom, dodao je, žele sugrađanima i javnosti pokazati da Zagreb ima najspremniju i tehnički najbolje opremljenu zimsku službu u Europi. "Molimo Boga da što manje pada snijega, da bude što manje u funkciji, ali spremni smo kao da će napadati metar snijega”, kazao je gradonačelnik.

Zimska služba

Spremno više od 400 vozila

Voditelj podružnice Zimska služba Dragan Perić izvijestio je da je više od 400 vozila spremno ako počne padati snijeg, da je u skladištima pripremljeno više od 20.000 tona soli kojom se već sada preventivno posipaju brdski dijelovi cesta, mostovi, nadvožnjaci i podvožnjaci.

"Ako se sutra zatvore sve ceste u državi, Grad Zagreb može funkcionirati sedam dana besprijekorno", procijenio je.

Prema najavama prognostičara ovih dana se u unutrašnjosti Hrvatske može očekivati susnježica i snijeg.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!