Novosti / Hrvatska

BOLNICA SREBRNJAK

Odbori zagrebačke Gradske skupštine zadali udarac Bandiću: 'Nogalova smjena je sporna'

Odbori zagrebačke Gradske skupštine zadali udarac Bandiću: 'Nogalova smjena je sporna'
RTL / Pixsell

Iako Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici čine većinu u odborima, izglasani su zaključci koji ne idu na ruku gradonačelniku

Matični odbori zagrebačke Gradske skupštine zaključili su u utorak da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Dječjoj bolnici Srebrnjak nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja te bolnice Bore Nogala sporna i da je Upravno vijeće na čelu s Anom Stavljenić-Rukavinom suodgovorno za rad bolnice.

Predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević (Zagreb je naš!) priopćio je da su na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i Odbora za kontrolu izglasali zaključke koji nisu pravni, ali jesu politički udarac zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću vezano uz smjenu dr. Nogala.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Unatoč tome što Bandićevi i HDZ-ovi zastupnici čine većinu u svakom od dva odbora, nakon višesatne rasprave izglasali smo zaključke kojima se utvrđuje da je nalaz Gradskog kontrolnog ureda o Srebrnjaku nedostatan i nepotpun, da je smjena ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak sporna i da je Upravno vijeće, na čijem čelu je Ana Stavljenić-Rukavina, suodgovorno za rad te gradske bolnice", istaknuo je Tomašević.

Rekao je da su u raspravi sudjelovali smijenjeni ravnatelj dr. Nogalo, predsjednica Upravnog vijeća Stavljenić-Rukavina i gradski zastupnici.

"Iako sam na zadnjoj tematskoj sjednici prije mjesec dana upozorio zamjenicu gradonačelnika Jelenu Pavičić Vukičević da ne iznosi optužbe o nadriliječništvu u Srebrnjaku bez osnove jer time narušava ugled bolnice, sad smo dobili i najnoviji inspekcijski nalaz Ministarstva zdravstva po kojem nema govora o nadriliječništvu", naglasio je Tomašević.

"Tko će odgovarati za štetu nanesenu ugledu gradske bolnice, tko će odgovarati za nepravdu učinjenu zaposlenicima te bolnice i tko će odgovarati građanima kojima je uništena vrijedna bolnica", pita se Tomašević.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!