Ostani doma
Novosti / Hrvatska

problem s imovinom

Kujundžića očekuje razgovor s Plenkovićem, ministri poručili: 'Ne možemo mu suditi'

Kujundžića očekuje razgovor s Plenkovićem, ministri poručili: 'Ne možemo mu suditi'
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministri su, dolazeći na uži kabinet Vlade, komentirali najnoviju aferu u svojim redovima

Ministra zdravstva Milana Kujundžića danas očekuje razgovor s premijerom Andrejom Plenkovićem oko kupnje kuće i nelogičnosti u njegovoj imovinskoj kartici. 

Naime, najprije je otkriveno da je obitelj Kujundžić kupila novu kuću u Zagrebu za 195.000 eura, a iz imovinske kartice nije vidljivo otkud im novac za to, a zatim se otkrilo i da njegova prva kuća ne vrijedi 120.000 eura, kako je navedeno u imovinskoj kartici, nego poprilično više.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ministri su, dolazeći na uži kabinet Vlade, komentirali najnoviju aferu u svojim redovima. 

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković poručio je kako su svi dužni navoditi promjene u toj kartici.

"Ne mogu suditi nikome, pa ni kolegi Kujundžiću. Postoji najprije on, pa razgovor s premijerom, pa Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa", rekao je ministar Butković, napominjući kako je Kujundžić već dao nekakvo objašnjenje.

Upitan bi li on u imovinskoj kartici naveo od koga je posudio novac, uzvratio je da osobno nema takvih ambicija, ali da je dužan, kao i svatko od njih, sve što bi radio navesti u svojoj kartici. 

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman kaže kako nema informacija o navodima vezanim za imovinu ministra Kujundžića.

"Nisam se uopće bavio time, sinoć sam kasno došao iz Bruxellesa, gospodina Kujundžića poznajem kao uglednom liječnika sa svjetskom reputacijom profesora", ustvrdio je Radman.

Na pitanje treba li Kujundžić odstupiti s mjesta ministra, Radman kaže kako ne može o tome govoriti. Na tvrdnju novinara da ministri u EU odstupaju i zbog manjih problema, ministar Radman je kazao kako "svega ima u Europskoj uniji".

"Vidim da mediji prate takve stvari umjesto da prate naše EU predsjedanje, svi europarlamentarci su oduševljeni", kazao je.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek rekla je da problem oko imovinske kartice treba razjasniti sam Kujundžić, dodavši da se ona jako trudi oko svoje imovinske kartice te da svi trebaju biti detaljni i precizni.

Ministar financija Zdravko Marić rekao je u četvrtak, uoči užeg kabineta Vlade, kako svi ministri imaju njegovu potporu te da nema nikakvih informacija o slučaju imovinske kartice ministra zdravstva Milana Kujundžića no i da će on sve objasniti.

"Potpora je svakom mojem kolegi uvijek bila, mi smo u timu, ne ulazim u privatne odnose, radimo i surađujemo dobro, a on će sve pojasniti", rekao je Marić.

Dodao je kako treba biti oprezniji prilikom ispunjavanja imovinskih kartica te kako o svojim iskustvima sa Povjerenstvom za sprečavanje sukoba interesa "može pričati dva tri dana bez prestanka".

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković nije posebno željela komentirati Kujundžićev slučaj, već je podsjetila da je i sama imala problem s Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa vezano za Nadzorni odbor Komunalnog održavanja u Pločama.

Podsjećamo, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa provjerit će podatke iz imovinske kartice ministra zdravstva Milana Kujundžića na osnovi medijskih napisa o kupnji kuće u Zagrebu i vrijednosti kuće u kojoj živi.

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!