Novosti / Hrvatska

njegova strana priče

Palac za RTL: 'Posudio sam Kujundžiću 40.000 eura! Sukob interesa? To je nemoguće...'

Palac za RTL: 'Posudio sam Kujundžiću 40.000 eura! Sukob interesa? To je nemoguće...'
Luka Stanzl/PIXSELL

'Posudba je popraćena ugovorom, s rokom povrata od godinu dana, ugovor je ovjeren kod javnog bilježnika'

Pozajmicu od 300.000 kuna supruzi ministra zdravstva Milana Kujundžića za kupnju kuće dao je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net te vlasnik ljekarni Palac, Miro Palac.

Na stranicama Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa u petak je objavljena Kujundžićeva nova imovinska kartica. Iz nje se vidi da je pozajmicu za kupnju kuće u Zagrebu veličine 280 m2 dao Miro Palac.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Palac je predsjednik Nadzornog odbora veledrogerije Pharma Net i vlasnik ljekarni Palac, a pozajmicu od 300.000 kuna dao je ministrovoj supruzi Tatjani Kujundžić za kupnju njihove najnovije kuće u Zagrebu.

"Veledrogerija Pharma Net d.o.o. ne posluje s državom"

U izjavi za RTL Palac je potvrdio ovu informaciju:

"Ja sam posudio obitelji Kujundžić 40.000 € u protuvrijednosti u kunama po srednjem tečaju HNB-a. Posudba je popraćena Ugovorom, s rokom povrata od godinu dana, koji je ovjeren kod javnog bilježnika, a sredstva su prebačena s jednog tekućeg računa na drugi.", kazao nam je Palac.

Kuća Milana Kujundžića kod Imotskog

Na pitanje našeg reportera Adriana de Vrgne da prokomentira tvrdnje o potencijalnom sukobu interesa, s obzirom na njegovu dužnost u NO veledrogerije i poslovanje veledrogerija s državom, odgovara: 

"Ima stotine razloga zašto je to nemoguće, a navest ću samo jedan - Veledrogerija Pharma Net d.o.o. ne posluje s državom", kazao je Palac za RTL.

Ovu smo informaciju provjerili i da, Palac ne opskrbljuje bolnice, dakle ne posluje s državom, već opskrbljuje samo ljekarne.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!