Ostani doma
Novosti / Hrvatska

OZBILJNE OPTUŽBE

Kaznena prijava bivšemu savjetniku Josipovića i Grabar-Kitarović: 'Znate li vi tko sam ja?!'

Kaznena prijava bivšemu savjetniku Josipovića i Grabar-Kitarović: 'Znate li vi tko sam ja?!'
RTL / Pixsell

Na račun bivšega savjetnika predsjednice stižu ozbiljne optužbe

Protiv Vite Turšića, bivšega savjetnika Ive Josipovića i Kolinde Grabar-Kitarović podignuta je kaznena prijava zbog 50.000 kuna koje Turšić uporno izbjegava platiti za stan čiju je prodaju dogovorio s agencijom za promet nekretninama.

Da stvar, bude gora - iz agencije poručuju kako ne samo da nije platio proviziju čak dvije godine već je i prijetio svojom i funkcijom supruge riječima: "Znate li vi tko sam ja??".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na račun bivšega savjetnika predsjednice stižu ozbiljne optužbe.

"Postupak gospodina Turšića smatram nekorektnim. On nije u skladu s onim što obnaša, a to je da bude primjer drugima", kaže vlasnik agencije Nobilis Dalibor Ivković.

Sve je počelo 2017. kada je Turšić angažirao agenciju za promet nekretninama kako bi prodao stan od 100 četvornih metara. Iako je za njega tražio 250.000 eura, prodan je za 275.000 eura. No, agencija od Turšića već dvije godine traži proviziju u iznosu od 50.000 kuna koju Turšić nikako ne plaća pa mu je odvjetnica prvo poslala opomenu pred tužbu, a onda podignula i kaznenu prijavu.

Da stvar bude gora, Turšić ih je, kažu u agenciji, zastrašivao svojim statusom.

"Jel' znate vi tko sam ja? Gdje ja radim? Ja radim u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović!! Znate li vi gdje radi moja supruga? Visokopozicionirana je osoba u Hrvatskoj gospodarskoj komori i da, možete imati velike probleme!!", tvrdi odvjetnica agencije Nobilis Ivana Barišić.

Turšić je agenciju Nobilis prije 19 dana prijavio Gospodarskoj komori tvrdeći da s njima nema nikakav potpisan ugovor iako u predugovoru jasno piše kako je agencija bila posrednik. 

"On je uredno naručio naše usluge, uredno su naše usluge izvršene, uredno je čak na zahtjev njegov i naš pomalo savjet podigao cijenu za 27.500 eura nakon što je dogovorio prodaju na 250.000 eura i te novce je dobio"

Iz Ureda predsjednice slučaj nisu htjeli komentirati jer Vito Turšić već duže nije u Uredu.

I dok on na naše poruke, pozive i mailove nije odgovarao, odvjetnica Barišić i njezin klijent vjeruju da će se kazneni postupak završiti na način da će Turšić biti proglašen krivim i nadoknaditi imovinsku štetu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!