Ostani doma
Novosti / Hrvatska

nevjerojatan slučaj

Umjesto Žunića trebao dobiti stan, ali nije! Za RTL kaže: 'Iz APN-a su nam javili da smo prvi na listi!'

'Taj stan je bio slobodan kada smo ga ja i žena išli gledati. Bio je potpuno prazan, nov', rekao je za RTL Šime Brkljača

Jučerašnje otkriće RTL-ove Potrage da je HDZ-ov v.d. direktor APN-a Krešimir Žunić kupio POS-ov stan za manje od 1000 eura po kvadratu danas su komentirali svi. I vladajući i oporba. Kritike na račun Žunića dolaze sa svih strana.

S druge strane, sada već bivši v.d. direktor tvrdi da u tome ne vidi ništa sporno, a rekao je i da ga je "sram koliko nema".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

A RTL je razgovarao i s čovjekom koji je umjesto Krešimira Žunića trebao dobiti POS-ov stan, ali nije. 

"Dan prije otvaranja natječaja koji je bio 26. studenog 2018. sam autobusom otputovao u Zagreb s namjerom da dođem prvi i podnesem taj zahtjev. Primio me jedan gospodin, predao sam sve dokumente i imam za to potvrdu. Zivkali smo APN stalno i pitali kada će biti rezultat", kaže nam Šime Brkljača i nastavlja:

"Stan je bio potpuno prazan"

"Na Badnjak 2018. godine sam dobio mail od APN-a u kojem je pisalo da sam prvi za dobiti taj stan, dakle kad se stan oslobodi, da ja ulazim u taj stan. Ali taj stan je bio slobodan kada smo ga žena i ja išli gledati. Bio je potpuno prazan, nov", rekao nam je Brkljača.

Novinarka RTL-ove Potrage Danka Derifaj, gostujući u RTL Direktu, rekla je da su, kada su vidjeli njen prilog, Šime i njegova supruga bili šokirani.

"Kada su shvatili što se dogodilo, zvali su APN ljuti i šokirani. Nikada nisu dobili odgovor o rezultatu javnog poziva. Danas su joj rekli da joj ne mogu odgovoriti, da imaju krizne sastanke. Ovo je poruka mladim ljudima da idu iz ove zemlje", kazala je Derifaj.

Podsjetimo, državna Agencija za promet i posredovanje nekretninama u Zadru je 2019. izgradila POS-ove stanove da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje.

A onda je za manje od 1000 eura po četvornom metru, ondje, zajedno sa sinom, stan kupio, ni manje ni više nego zamjenik direktora te agencije, a do danas prvi čovjek APN-a Krešimir Žunić. Moćni HDZ-ovac koji je u ime APN-a sjedio i u Povjerenstvu koje odlučuje o POS-ovim stanovima. 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!