Ostani doma
Novosti / Hrvatska

traži se odlazak

Najmasovniji prosvjed protiv Milana Bandića, više od 10.000 ljudi na Trgu: 'Dosta je! Zatvor!'

Sam gradonačelnik ranije tijekom subote odbio je odgovarati na pitanja novinara o svojim nekretninama

U 16 sati na središnjem zagrebačkom trgu počeo je još jedan prosvjed protiv zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića. Na Trgu bana Jelačića okupilo se više od deset tisuća prosvjednika.

Prosvjed protiv "klijentelističkog sustava koji guši i devastira Zagreb", organiziraju udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad, zahtijevajući odlazak zagrebačkoga gradonačelnika.

Dosad najveći prosvjed protiv Milana Bandića: 'Dosta je! Zatvor!

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Organizatori su uoči prosvjeda rekli da očekuju veliki odziv, odnosno nekoliko tisuća ljudi: "Ovo je treći prosvjed po redu, bit ćemo glasni, iz sve snage ćemo vikati: 'Dosta je!'".

Najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok Bandić ne ode s dužnosti.

Prosvjed su otvorili bubanjari, a nakon njih prosvjednici su vikali "Zatvor, zatvor!!".

Nakon što je zbor izveo dvije pjesme od kojih je jedna bila Bella ciao na pozornicu je izašla komičarka Marina Orsag koja je ujedno voditeljica programa, zahvalila je građanima na odzivu i najavila daljnji program.

"Sve ide od Vlade. Da nema ovakvog Plenkovića, ne bi ovo Bandić mogao raditi", rekla je prva govornica Gordana Pasanec. 

Bernard Ivčić iz Zelene akcije obratio se okupljenima: "Došli smo reći 'Dosta!' ovom Bandićevom klijentelističkom sustavu koji uništava Zagreb. On govori da dok neki zvižde, on dela. Ma šta on to dela?? Malo dijete bi s tim novcem napravilo više od njega. GUP je skandalozan dokument u kojem Bandić čuva Manhattan za svoje prijatelje, a nas pušta da se gušimo u smeću. Tražimo od svih zastupnika da se tome suprotstave! Dosta nam je ovog Bandićevog sustava".

Jelena Miloš iz Prava na grad u govoru je nabrojila razloge zbog kojih Bandić mora otići. Kazala je kako je u zadnjih 20 godina prekrajao GUP i privatizirao grad dajući ga Horvatinčiću i sličnima, gradio fontane i zlatne WC-e umjesto vrtiće i škole. Dodala je kako gradom upravlja kriminalno, uz pomoć HDZ-a koji ga drži na vlasti. Poručila je da ni njih neće zaboraviti. Svoj je govor završila porukom kako Zagreb ne pripada gradonačelniku i njegovoj kliki i da grad - nije na prodaju.

Marko Košak iz Zelene akcije na pozornicu je donio crnu vreću za smeće. "To je simbol gradonačelnika Bandića. Ako je po nečemu poznat Milan Bandić, onda je to po nesposobnosti rješavanja problema sa smećem. Dosta je toga".

Sam gradonačelnik ranije tijekom subote odbio je odgovarati na pitanja novinara o svojim nekretninama, a za prosvjed koji organiziraju udruga Siget, Zelena akcija i Pravo na grad rekao je kako je to njihovo demokratsko pravo i poručio da "dok neki fućkaju, neki delaju". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!