Ostani doma
Novosti / Hrvatska

sve je snimljeno

Napeto nakon utakmice u Varaždinu: Dvjestotinjak maskiranih torcidaša napalo policajce

Napeto nakon utakmice u Varaždinu: Dvjestotinjak maskiranih torcidaša napalo policajce
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Jedan je policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo

Varaždinska policija u nedjelju je nakon nogometne utakmice između Varaždina i Hajduka uporabila sredstva prisile prema većem broju gostujućih navijača koji su napali policijske službenike angažirane na osiguranju utakmice i jednog ozlijedili.

Policija je izvijestila u nedjelju navečer da je tjelesnu snagu, palicu i sprej s nadražujućim tvarima upotrijebila u cilju sprječavanja daljnjeg napada na policijske službenike i oštećivanja imovine.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tijekom utakmice na kojoj je bilo oko 5100 posjetitelja, od toga 1300 gostujućih, pripadnici gostujuće navijačke skupine Torcida zapalili su dvadesetak pirotehničkih sredstava i četiri dimne bombe.

Dvjestotinjak maskiranih pripadnika Torcide, koji su bili smješteni na južnoj tribini, napali su nakon utakmice policijske službenike na osiguranju i to verbalno, a potom i fizički pri čemu je jedan policijski službenik ozlijeđen te je oštećeno jedno službeno policijsko vozilo, izvijestila je varaždinska policija.

Na kriminalističko istraživanje dovedene su tri osobe, dok se kriminalističko istraživanje u cilju utvrđivanja drugih osoba koje su sudjelovale u napadu i neredima, nastavlja.

Policija napominje da je snimala i fotografirala javno okupljanje o čemu su svi posjetitelji obaviješteni prije početka javnog okupljanja putem razglasa.

Na nogometnom stadionu NK Varaždin u nedjelju se igrala prvenstvena nogometna utakmica 20. kola I. HNL-a.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!