Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Napokon ga uhvatili

Uhićen muškarac koji već nekoliko dana terorizira taksiste: Uđe u auto, izvadi pištolj i opljačka ih

Uhićen muškarac koji već nekoliko dana terorizira taksiste: Uđe u auto, izvadi pištolj i opljačka ih
Thinkstock.com

Inače državljanin Bosne i Hercegovine, 44-godišnji muškarac je uhićen na Trešnjevci

Službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio više kaznenih djela. Točnije, četiri kaznena djela "Razbojništvo" i tri kaznena djela "Protupravno oduzimanje slobode", objavili su iz PU zagrebačke.

Za njim je izdano nekoliko tražilica na području Zagreba i policijske postaje Slunj, a konačno je uhićen na zagrebačkoj Trešnjevci.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni muškarac 4. srpanj 2019. godine oko 19 sati u Riječkoj ulici ušao u dvorište svoje prve žrtve, zahtijevao da mu da sav novac koji je imao, a pritom mu prijetio vatrenim oružjem. Nakon što je odbio, zadobio je udarac pištoljem u glavu, a osumnjičeni je pobjegao sa novcem i mobitelom koji se nalazio na obližnjem stolu.

Nakon više od pola godine, 44-godišnji muškarac je krenuo u pljačkaški pohod taksista koji je trajao nekoliko dana.

Naime, 11. siječnja 2020. oko 18:30 sati je ušao u taksi vozilo na Bolničkoj cesti i zatražio prijevoz do druge lokacije. Tijekom vožnje je pištoljem prijetio vozaču i od njega tražio novac, što je prestrašeni vozač i učinio. Zatim je naredio da stanu, uzeo vozaču ostatak novca koji je imao na sebi i naredio prijevoz do sljedeće lokacije. Po dolasku na nju je pobjegao.

Sljedećeg dana je oko 15:30 na Trgu Luke Botića od zaposlenice obližnjeg restorana zatražio da pozove taksi. Osumnjičeni je sjeo na stražnje sjedalo i tražio prijevoz do Petrinje. Kao i prethodnog dana, usred vožnje je izvadio vatreno oružje i prijetio vozaču. Na Graničnom prijelazu Maljevac je naredio vozaču da stane te je pobjegao s novcem i dva mobitela.

Dva dana kasnije, 14. siječnja 2020. godine, osumnjičeni je oko 17:30 ušao u taksi na autobusnom kolodvoru u Karlovcu. Taksi je i ovoga puta na njegov zahtjev pozvala zaposlenica obližnjeg restorana. Muškarac je tražio prijevoz do Zagreba, ali je po dolasku do Draganića izvadio nož i vozaču ukrao mobitel, tablet, sunčane naočale i novac.

Ukupna materijalna šteta navedenih kaznenih djela iznosi 23,570 kuna.

Nakon istraživanja policijski su službenici predali 44-godišnjeg muškarca pritvorskom nadzorniku, dok je posebno izvješće dostavljeno Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!