Novosti / Hrvatska

U Zagrebu

Misteriozne smrti u Zagrebu: Tri čovjeka umrla na javnim mjestima, špekulira se o jednom razlogu

Dvojica su se iznenada srušili na cesti, treći pronađen u tramvaju

Kao da smo u žarištu epidemije koronavirusa, na različitim lokacijama u Zagrebu u četvrtak su pronađena mrtva tijela! Prvo je pronađeno u četvrtak rano ujutro na autobusnoj stanici u Sesvetama, malo kasnije još jedno u Dubravi, a onda još jedno u tramvaju na okretištu Črnomerec. Sva trojica su muškarci i ni na jednom nema tragova nasilne smrti.

Na autobusnoj stanici u Sesvetama jutros u šest sati i 40 minuta iznenada je preminuo muškarac. Pozlilo mu je, pao je na pod, a djevojka koja se našla na stanici pokušala  ga je reanimirati. U roku nekoliko minuta došle su i Hitna i policija. Unatoč trudu, muškaraca nisu uspjeli oživjeti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Samo 25 minuta kasnije i 18 kilometara dalje, na raskrižju u Tršćanskoj ulici u Dubravi, na isti način preminuo je 63-godišnjak.

U tramvaju broj dva jutros je pronađeno tijelo 67-godišnjeg muškarca. Tijelo je pronašao vozač, odmah su stigli policija i Hitna. Nažalost, muškarcu nije bilo pomoći.

Ta tramvajska kola dvojke isključena su iz prometa odmah nakon očevida i sada su u spremištu.

Za razliku od prve dvojice koji su se iznenada srušili na cestu, muškarac iz tramvaja umro je sjedeći okrenut k prozoru. Vozač tramvaja našao je njegovo tijelo prilikom pregleda vozila kada je stigao na terminal Črnomerec. Smrt u tramvaju nije uobičajena, iz ZET-a kažu da se dogodi jednom godišnje, ako i toliko.

"Uobičajena procedura kad netko od putnika ili vozač primijeti smrt, javlja se centrali koja zove Hitnu i policiju. Čeka se dolazak mrtvozornika, tramvaj ide u spremište na dezinfekciju i čišćenje. Psihološka pomoć se može pružiti vozaču kao i Hitna koja je na licu mjesta", rekao je Domagoj Zeba, glasnogovornik ZET-a.

Sva trojica umrla su iznenada, prirodnom smrću u intervalu od četiri sata. Stariji su od 50 godina, a policija nije pronašla nikakvu povezanost. Upravo zbog njihove dobi i neobično toplog vremena, pojavile su se spekulacije da je uzrok smrti južina.

"Sama južina znači da se tu radi o određenim promjenama, tlak, povećanoj vlažnosti, što naravno indirektno utječe na naše zdravlje u smislu da i određeni zdravi ljudi u ovakvim uvjetima pate od nesanice. Bila jedna, dvije ili tri smrti, to je tragičan događaj, ali nažalost događaju se u bilo koje doba dana, godine, po bilo kojem vremenu", izjavila je Dejana Martinić, voditeljica smjene Nastavnog zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

I nažalost, u pravu je. Liječnici dnevno proglase na desetke smrti. Koliko god grubo zvučalo, tri smrti u jednom danu za milijunski grad statistički nisu velik broj. 

No, budući da su svi preminuli na javnim mjestima, dobili smo podsjetnik da nikada ne znamo koliko još vremena imamo.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!