Ostani doma
Novosti / Hrvatska

BARANJSKI ORTODONT

Mogao je otići bilo gdje, on je odabrao: S mora u belomanastirsku ambulantu i ne misli otići

Mogao je otići bilo gdje, on je odabrao: S mora u belomanastirsku ambulantu i ne misli otići
Nikola Cutuk/PIXSELL, Linkedin/Marko Grgurić

U vrijeme studija bio je dvostruki dobitnik nagrade za najboljeg studenta dentalne medicine

Da svi mladi stručnjaci ne odlaze u inozemstvo, dokaz je dr. Marko Grgurić, specijalist ortodoncije, a od prije nešto više od godinu dana stanovnik Belog Manastira.

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Unatoč mogućnostima odlučio se za ostanak u Hrvatskoj. U Baranji i jedinom baranjskom gradu, bar za sada, planira ostati jer je zadovoljan uvjetima, ljudima i sredinom koja ga okružuje. Zanimljiv je njegov životni put. Otac Ličanin i majka Zagrepčanka jedno su vrijeme živjeli na Braču.

''Otac je stomatolog što je, na neki način, naša obiteljska tradicija. Na Braču je dobio posao pa nam je to jedno vrijeme bilo prebivalište. Poslije odlazimo u Knin, u kojemu sam završio osnovnu i srednju školu. Studirao sam u Rijeci, a nakon završenog fakulteta prijavio sam se na natječaj za specijalizaciju Doma zdravlja Beli Manastir. Specijalizaciju sam završio u Zagrebu i počeo raditi u Belom Manastiru'', prepričao je za Glas Slavonije svoje djetinjstvo Grgurić, naglašavajući kako je za Baranju čuo, ali u njoj nikada nije bio.

VEZANE VIJESTI

Još prije mu je bila želja specijalizirati ortodonciju pa nakon natječaja belomanastirskog Doma zdravlja nije dugo razmišljao: ''Kao i većina mladih, nakon završenog fakulteta vagao sam što i kako dalje. No kada mi se pružila ova prilika, prestao sam vagati. Sada sam ovdje. Zadovoljan sam, živim u stanu koji sam na korištenje dobio od Doma zdravlja, na samo pet minuta hoda od ordinacije, ljudi su dragi i ljubazni što je jedan veliki plus za Baranju, koja se time može ponositi''.

Zasad nema nikakvih drugih planova osim ostanka ovdje. Zaručnica mu živi u Rijeci pa je često na relaciji Beli Manastir - Rijeka, a "usput" stane u Zagrebu i Virovitici, gdje obavlja isti posaoa, svemu treba dodati još i rad u biljskoj ordinaciji.

Ortodontska ordinacija u Belom Manastiru radi svakog radnog dana, a u nju stižu pacijenti iz cijele Baranje i Slavonije. Zbog gustog rasporeda, Grgurić nema mnogo slobodnog vremena. Koristi ga za odlazak u teretanu kako bi bio u kondiciji. Aktualni je klupski državni prvak u odbojci na pijesku (sa opatijskim klubom), zaljubljenik je i u podvodni ribolov. Oduševljen je baranjskim delicijama, osim onih čiji je sastojak riječna riba, budući da je na nju alergičan.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!