Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Otvorila dušu za RTL

Hrvatsko pravosuđe na djelu: 'Pobjegla sam od muža koji me trudnu tukao i vraćaju k njemu'

Bivši suprug optužen je i za seksualno zlostavljanje mlađe od dvije djevojčice

Iz Mostara dolazi potresna priča o majci koja je s dvije djevojčice prije devet i pol mjeseci stigla u Zagreb tražeći za njih zaštitu od nasilnog oca. Tvrdi kako u Bosni i Hercegovini to nije imala zbog korupcije i političkih veza.

Bivši suprug optužen je za seksualno zlostavljanje mlađe djevojčice, no majka tvrdi da se radi o moćnoj obitelji koja ju je optužila da je sve izmislila.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

BiH od Hrvatske sada traži djecu natrag, a isto je odlučio i zagrebački općinski sud.

"Život s njim je bio pakao. Ne znam, i u trudnoći me znao udariti, baciti u pod, uvrede, po 10-15 dana ne dolazi kući, ne znam gdje je, njegova majka je govorila da se sklonim, da će nas uništiti", rekla je majka.

Ovako svoju priču za RTL priča majka iz Mostara koja je supruga u Bosni i Hercegovini prijavila za seksualno zlostavljanje djece. Sve je počelo, kaže, nakon razvoda, kada su kćeri oca viđale vikendima.

"Dolazi od oca ponovo s vikenda jako uplakana i plače kao što ni odrastao čovjek ne bi plakao kada izgubi nekoga, jeca, kida se, nakon što sam ju istuširala ponovno sam joj namazala guzu jer je bila crvena. Rekla je da ju peče. Grli me i govori mi: „Meni tata nešto radi što se meni ne sviđa", prepričava majka djevojčice.

U Bosni i Hercegovini, kasnije i Hrvatskoj djevojčice su ispitane bezbroj puta. Gotovo svaki put im se nije vjerovalo. Vještaci su tvrdili da ih je majka izmanipulirala. Razočarana majka tvrdi riječ je o imućnoj i moćnoj obitelji protiv koje se ne može boriti.

"Oni čitavo vrijeme idu s tom propagandom da ja želim neki novac, da sam ja neka zla nevjesta, bivša nevjesta koja hoće još novca, koja hoće veću alimentaciju, ne želim ništa. Ako treba, ja ću njemu plaćati alimentaciju, radit ću sto poslova“, izjavila je majka.

Odvjetnica optuženog oca zbog zaštite djece ne smije puno govoriti o slučaju. No, tvrdi kako se radi o ozbiljnoj odluci suda koji nalaže da se djeca moraju vratiti u BiH što je potkrijepljeno tvrdnjama vještaka.

"Nalazom i mišljenjem je utvrđena manipulativnost majke te je iz tog razloga presuda takva kakva je. Bilo kakvim iznošenjem podataka o djeci teško se krše dječja prava i otac je spreman pokrenuti zaštitu na svaki zakonom dozvoljen način", poručila je odvjetnica optuženog oca.

Odvjetnik majke ne može se pomiriti s tvrdnjama suda da je majka otela djecu.

"Koja na 17 stranica obrazlaže da je to otmica i da se ona mora vratiti, hrvatski državljani se moraju vratiti u drugu državu. To je nevjerojatna odluka. Na rubu pameti", kazao je Zvonimir Hodak, odvjetnik majke.

"Njemu je teško, kao ocu, to je dugo vrijeme koje je odvojen od djece i želi da se postupak završi što prije i da ponovo bude sa svojom djecom", izjavila je odvjetnica optuženog oca.

Majka s djevojčicama u Mostar ne želi. Poručuje kako sprema žalbu na zagrebačku presudu, a spremna je i tužba ustavnom sudu BiH. Povratak doživljava kao strahotu.

"Ne znam, ne smijem to zamisliti. Ja se ne mogu zamisliti u rukama ljudi koji su izdali moju djecu", rekla je.

I dok iz Bosne i Hercegovine poručuju kako je majka obična manipulatorica, ona im odgovara kako samo želi zaštititi vlastitu djecu.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!