Ostani doma
Novosti / Hrvatska

NOVA ISTRAGA

USKOK traži skidanje imuniteta Kuščeviću: Ženu i šogora mu terete za malverzacije!

Sumnjiči ga se za niz djela i USKOK zbog toga ima pune ruke posla

Državno odvjetništvo od Sabora traži, kako doznaje RTL, novo skidanje imuniteta bivšem ministru graditeljstva Lovri Kuščeviću. U zahtjevu za proširenjem istrage uz Kuščevića sumnjiči se i njegov šogor, supruga, te jedan splitski poduzetnik. 

Protiv Kuščevića je USKOK prvu istragu otvorio lani pod sumnjom da je kao načelnik općine Nerežišća inicirao promjenu prostornog plana i svoju štalu prenamijenio u stambeni prostor te šogoru bespravno omogućio kupnju POS-ovog stana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

USKOK ga sumnjiči za niz djela o kojima su mediji već pisali, poput afere s Uvalom Gruška, a za svoj načelnički mandat Lovro Kuščević uvijek je ovako odgovarao:

"Ponosan sam na sve što sam napravio u moja tri mandata općinskog načelnika, mog andata vijećnika, ponosna sam na sve što sam napravio u moja tri ministarska mandata."

Lovro Kuščević svoje bogatstvo, kaže, nikad nije skrivao. Svoj recept kako se obogatiti rado je dijelio u medijima počevši od malih nogu kad je brao lavandu.

"Tako da kao student ima svoj biznis i prodaje na štandovima, tako da zahvaljujući dobrim izbornim rezultatima zahvaljujući obrazovanju ima pristojnu plaću načelnika, ima pristojnu plaću ministra, tako da zaposli svoju suprugu", govorio je Kuščević.

I dok je na sve to ponosan, pod službenom sumnjom USKOK-a sada mu je i supruga koju sumnjiče da je prenamjenom poljoprivrednog u građevinsko zemljište zaradila novac.

Zbog prenamjene zemljišta i niza malverzacija između ostalog i s vilom koja je upisana kao pašnjak, prvu istragu USKOK je protiv Kuščevića otvorio krajem godine: 

"Zašto nije bila upisana? A tko će to sve pratiti, Bogu hvala imam puno nekretnina, zahvaljujući vama sam dao zahtjev da se sve nekretnine upišu u katastar. Bogu hvala, imam toliko nekretnina da ih ne mogu sve pratiti."

A sad sve te nekretnine USKOK provjerava kako bi se utvrdilo jesu li stečene na zakonit način.

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!