Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Prepustila svoj Ured Milanoviću

Komunikologinja o oproštaju Kolinde Grabar-Kitarović: 'Bila je emotivna, nije joj bilo lako'

'Svako dobro, javi se', kazala je Grabar-Kitarović Milanoviću na odlasku

Iako je svim silama i žestokom kampanjom željela ostati ondje raditi Kolinda Grabar-Kitarović svoj je Ured na Pantovčaku nakon izbora ipak danas morala prepustiti novom predsjedniku Republike.

Kao da između njih nikad nisu pale teške riječi i optužbe, srdačno i pomirljivo pali su čestitarski poljupci, polusatna primopredaja odaja u četiri oka, a prije posljednjeg pogleda na dvore kojima je službeno domaćica do ponoći i buket cvijeća.

kolinda grabar kitarović

Jasno se dalo iščitati da je oproštaj doživjela prilično emotivno.

"Bila je emotivna, ali nekako je suzdržavala veliko ili ekpresivno izražavanje emocija što, recimo, u kampanji nije bio slučaj. Da je bila emotivna mogli smo vidjeti prilikom dolaska, zasigurno joj nisu bili laki trenuci", pojasnila je komunikacijska stručnjakinja Ana Šimunović.

Za ovaj poseban dan Grabar-Kitarović željela je zablistati.

"Išli smo u akromatski niz i ja sam napravio devet skica i odabrana je u konačnici ova skica. Bilo je devet varijanti na temu i odabrana je ova bila", rekao je dizajner modne kuće TRUE designed Dalibor Betti.

Milanović je prvo prišao Kolindi Grabar-Kitarović

"Haljina je od viskoze i poliamida. Poliamid je ubačen zato da se ne gužva jer uvijek kad radim haljine za nekakve važne događaje, pogotovo kad se dolazi autom, važno je da osoba koja dolazi nije izgužvana", kazao je Betti.

Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović

Prva osoba kojoj je novoizabrani predsjednik Milanović prišao bila je upravo ona. 

"Rekla bih da je odnos sada već aktualnog predsjednika doživio jednu evoluciju. Sjećamo se kako je bilo na početku njihove suradnje. Zapravo bilo je odbijanje suradnje. Na simboličkoj razini od strane predsjednika i odbijanje rukovanja", kazala je Šimunović.

Ni nakon pet godina uz najmoćniju ženu države Jakovu nije bilo dovoljno da pohvata sve vezano za protokol pa ga je u jednom trenutku predsjednica na odlasku morala malo i pogurati.

Danas je izbrisana i Facebook stranica naziva "Jakove izdrži" koja je šalama obilježila mandat bivše predsjednice. 

A onda je došao trenutak razgovora nasamo. Prvo malo nesigurnosti oko toga tko će gdje sjesti. Kad je situacija pomalo nelagodna onda se priča o čemu drugom nego o vremenu.

Predsjednica na odlasku s pjesmom je dočekana i s pjesmom i cvijećem ispraćena. 

"Svako dobro, javi se", kazala je Grabar-Kitarović Milanoviću.

A novi predsjednik kao da joj s vrata Pantovčaka, slično onomu kad iz kuće odlaze gosti, želio reći "hvala što ste došli i nemojte što zamjeriti". 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!