Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Pitali smo stručnjake

Direkt analizirao što je odjenula prva dama Hrvatske, a što one prije nje: 'Sanja će biti modna ikona'

Minimalistička inauguracija imala je i jednako minimalističke, ali ipak elegantne kombinacije

Puno se danas komentiralo i kako je izgledala nova prva dama, koja je odabrala nježno rozu haljinu domaćeg dizajnera. Angažirala se i oko uređenja na Pantovčaku, sve je bilo puno drva badema, koje oduvijek simobolizira novi početak, novo rođenje. 

Svojom je decentnom haljinom varaždinske modne kuće Varteks, koja je do prije godinu dana bila na rubu propasti, Sanja Musić Milanović pokazala da podržava domaće proizvođače. 

Zoran i Sanja Milanović dostojanstveni: Prva dama blista u ružičastoj kombinaciji

"Jako smo sretni što je gospođa Milanović za ovakav važan događaj izabrala baš našu haljinu. To je velika čast za nas. Mi smo u posljednjih godinu dana napravili veliki preokret u firmi što su naši kupci prepoznali pa i gospođa Milanović kojoj zahvaljujemo što promovira našu proizvodnju", rekao je predsjednik Uprave Varteksa Tomislav Babić.

I nakit je, naušnice i prsten, izradio hrvatski dizajner Nenad Sovilj. Prva je dama prsten izrađen od bisera koji teži 20 grama nosila premijerno za ovu priliku. Od hrvatskog se dizajna nije odmakla ni, posljednji put u ulozi predsjednice, Kolinda Grabar-Kitarović, baš kao što je to radila i za vrijeme svog mandata. 

"Išli smo u akromatski niz i ja sam napravio devet skica i odabrana je u konačnici ova skica. Bilo je devet varijanti na temu i odabrana je ova bila. Od brenda True 5 haljina, haljine koje smo mi radili su uglavnom nošene su za predstavljanje u inozemstvu, govor u UN-u, zadnji susret s Donaldom i Melanijom Trump, bijela haljina, Dan državnosti svijetloplava haljina i te neke značajnije manifestacije u inozemstvu", rekao je dizajner modne kuće TRUE designed Dalibor Betti

Minimalističke, ali elegantne kombinacije

Minimalistička inauguracija, kažu stručnjaci, tako je imala i jednako minimalističke, ali ipak elegantne kombinacije.

"Inače gospođu Sanju štujem, volim njezino koketiranje s modom. Imala je na sebi prekrasan nakit Sovilj, tu je pokazala da će kroz popratne dodatke biti čak modna ikona", kazao je modni dizajner Ivica Skoko

Mijenjale su se inauguracije, kroz povijest su se mijenjali i stajlinzi prvih dama, dok stajlinzi predsjednika nisu previše uznapredovali. 

Stipe Mesić iza sebe ima dvije svečanosti, obje na Markovom trgu, 2000. pa 2005. godine, oba puta u pratnji supruge Milke. Prisegnuo je 2010. Ivo Josipović u odijelu sisačke modne kuće Siscia, dok je supruga Tatjana nosila kombinaciju dizajnera Dalibora Bettija, istog onog kojeg je danas angažirala Grabar-Kitarović.

Ona je pak pred velikim mnoštvom 2015. kao prva žena na predsjedničkoj funkciji nosila plavu haljinu s detaljem hrvatskog pletera Mode Stolnik.

Sanja Milanović je bila jako angažirana

Današnja inauguracija potpuno je drukčija od one koju smo vidjeli pred pet godina - veliko se mnoštvo zamijenilo šačicom uzvanika, brojni nastupi zamijenili su se kratkim i skromnim programom. Isti je ostao, doduše, veliki interes javnosti.

Tijek svečane ceremonije inauguracije novog hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.

No na prvoj inauguraciji na Pantovčaku jednako se pazilo na svaki detalj. Za uređenje dvorane bio je zadužen naš poznati dizajner, a za savršeni cvijetni aranžam išao je skroz do Istre. 

"Sanja Milanović bila je jako angažirana. Svaka stvar ima poruku - prvo je htjela peruniku, nacionalni cvijet, međutim imali smo problema. U cijeloj Hrvatskoj nismo uspjeli nabaviti rascvjetane cvjetove perunike pa smo se odlučili za cvijet mirisnog badema, koji je prava najava proljeća, za koje se nadamo da će doći i ovdje", kazao je dizajner interijera i cvijeća Saša Šekoranja.

Je li drukčija inauguracija doista početak i nove Hrvatske kakvu najavljuju cvjetovi badema, saznat ćemo u sljedećih pet godina. 

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!