Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ZAJEDNO KROZ MANDAT

Zoran Milanović imenovao 'svoje ljude': Ovo je 11 osoba u koje će imati najviše povjerenja

Zoran Milanović imenovao 'svoje ljude': Ovo je 11 osoba u koje će imati najviše povjerenja
Zoran Sencar/Pixsell

Predsjednik je novom sistematizacijom ostavio otvorenu mogućnost imenovanja posebnih savjeta po potrebi

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović i službeno je objavio tko će biti dužnosnici u njegovu Uredu. Riječ je o 11 imena, od kojih se za većinu znalo otprije.

Dakle, bit će to redom Orsat Miljenić kao predstojnik Ureda predsjednika Republike Hrvatske i savjetnik Predsjednika Republike za vanjsku i europsku politiku; Dragan Lozančić kao savjetnik Predsjednika Republike za obranu i nacionalnu sigurnost; Melita Mulić, savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo; Jadranka Žarković, savjetnica Predsjednika Republike za odgoj i obrazovanje; Mirjam Katulić kao glavna tajnica Ureda predsjednika Republike Hrvatske; Nikola Jelić kao glasnogovornik Ureda predsjednika Republike Hrvatske; Dragana Podner kao šefica protokola Predsjednika Republike Hrvatske; Bartol Šimunić kao pomoćnik glasnogovornika Ureda predsjednika Republike Hrvatske; Marijan Mareković kao posebni savjetnik Predsjednika Republike za veterane Domovinskog rata; Velibor Mačkić kao posebni savjetnik Predsjednika Republike za ekonomiju; Julije Domac kao posebni savjetnik Predsjednika Republike za energiju i klimu.

Predsjednik je novom sistematizacijom ostavio otvorenu mogućnost imenovanja posebnih savjeta po potrebi.

Detaljniji ustroj bit će definiran Pravilnikom o unutarnjem redu koji Miljenić mora donijeti u roku od 60 dana. Kad je riječ o samom objektu, u Vili Zagorje i dalje će biti samo Ured predsjednika i Ured predstojnika, a u aneksu će se nalaziti ostale službe.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!