Ostani doma
Novosti / Hrvatska

zbog koronavirusa

Prvi od šestero Hrvata s ukletog kruzera stigao u Zagreb, odmah su ga smjestili u karantenu

Prvi od šestero Hrvata s ukletog kruzera stigao u Zagreb, odmah su ga smjestili u karantenu

Hrvatski građanin, prema izjavama liječnika koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju, nema nikakve simptome zaraze i osjeća se dobro

Hrvatski državljanin, koji je boravio na kruzeru Diamond Princess u Japanu, stigao je rano jutros, preko Berlina i Maribora, specijalnim sanitetskim prijevozom i u pratnji medicinskog tima, u Zagreb i preventivno smješten u karantenu u Kliničkoj bolnici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu, koja je osnovana jučerašnjom odlukom ministra zdravstva Vilija Beroša  na prijedlog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Hrvatski građanin, prema izjavama liječnika koji brinu o njegovom zdravstvenom stanju, nema nikakve simptome zaraze i osjeća se dobro. U karanteni će, bez obzira na vrijeme provedeno u izolaciji na kruzeru, ostati narednih 14 dana iz preventivnih razloga kako bi se otklonio bilo kakav rizik, s obzirom da dolazi iz, ipak, rizičnog područja. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

„Hrvatske zdravstvene službe ništa neće prepuštati slučaju i nadalje ćemo poduzimati sve moguće preventivne mjere u zaštiti naših građana od moguće ugroze korona virusom, pa tako i stavljanje u karantenu osoba kod kojih postoji i najmanji rizik opasan za njihovo ili zdravlje ljudi koji budu u doticaju s njima", ističe ministar zdravlja Vili Beroš i naglašava: „I ovaj primjer pokazuje opravdanost osnivanja karantene, jer time štitimo od ugroze zdravlje tog našeg državljanina, njegove obitelji i svih s kojima bi kontaktirao ovih dana. Drago mi je da je i sam svjestan svoje situacije i izrazio je želju za ostankom u izolaciji dokle god to budu zahtijevale zdravstvene procjene.“

VEZANE VIJESTI

Hrvatski državljanin iz Japana je doputovao posebnim zrakoplovom koji je za svoje državljane i građane drugih zemalja Europske unije poslala Italija. Poslije slijetanja noćas u Berlinu, posebnim zrakoplovom, zajedno s državljanima Slovenije, stigao je u Maribor, odakle je posebnim sanitetskim prijevozom i uz pratnju medicinskog tima prevezen u Zagreb u karantenu.

Hrvatski državljanin koji je zbrinut u karanteni u Zagrebu u stalnom je telefonskom kontaktu s članovima svoje obitelji, a u poruci javnosti i medijima ističe da se osjeća dobro.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!