Ostani doma
Novosti / Hrvatska

DOBRE VIJESTI

Koronavirusa u Hrvatskoj još uvijek nema: Svi testirani uzorci negativni su, opasnosti nema

Koronavirusa u Hrvatskoj još uvijek nema: Svi testirani uzorci negativni su, opasnosti nema
Shutterstock

U dosadašnjim testiranjima u Klinici niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu obavljeno je testiranje ukupno šest uzoraka na koronavirus (COVID-19) - po jedan iz Splita i iz Rijeke i po dva uzorka iz Zagreba i iz Siska, a svi su negativni!

"Današnji testirani iz Rijeke, Splita, Siska, naše Klinike i Rebra, svi su negativni. Iz Rijeke će večeras doći još pet uzoraka, plus jedan ili dva naša", poručili su za RTL iz Klinike.

U dosadašnjim testiranjima u Klinici niti jedan uzorak nije bio pozitivan na novi koronavirus, a informacije će biti ažurirane sukladno pojavi novih uzoraka.

Kao preventivne sigurnosne mjere za zaštitu građana od potencijalne ugroze koronavirusom, podsjetimo, ministar zdravstva Vili Beroš donio je 21. veljače odluku o osnivanju karantene u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Ondje će boraviti osobe za koje se utvrdi ili postoji sumnja da su bile u doticaju s oboljelim osobama ili osobama za koje ima naznaka da su zaražene koronavirusom prilikom boravka u sredinama koje se smatraju izvorištima zaraze. Trajanje karantene trajat će sukladno zdravstvenim procjenama.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!