Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PROGNOZA NIKOLE VIKIĆ-TOPIĆA

Poslije oblaka dolazi sunce: Jutro će biti vjetrovito i hladno, a popodne stiže novo pogoršanje

Jutro će biti vjetrovito i hladno, puhat će umjerena do jaka tramontana, na kopnu sjeverozapadnjak

Pogoršanje koje je jučer zahvatilo Hrvatsku donijelo je širok spektar vremenskih prilika. U mnogim je područjima bilo tuče, jake grmljavine i pljuskova. Tijekom poslijepodneva počeo je i snijeg, i to ne samo u gorju već i u nizinama. Nije ga mnogo palo, no stvarao je lijepu dekoraciju, osobito u Varaždinu, Zagorju, Međimurju i Podravini... 

U četvrtak prijepodne stiže razvedravanje sa zapada tako da će biti sve više sunca dok će u Slavoniji i Dalmaciji biti još oblaka pa i malo kiše, osobito na krajenjem jugu. Jutro će biti vjetrovito i hladno, puhat će umjerena do jaka tramontana, na kopnu sjeverozapadnjak. Najniža temperatura od -2 do 3, a na obali od 5 do 8. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Poslijepodne sa zapada stiže novo naoblačenje. Ipak, bit će još i sunca u središnjoj Hrvatskoj, osobito u prvim satima poslijepodneva, i to više na istoku regije. Vjetar će okrenuti na jugozapadni, i jačati na umjeren do jak, tako da će biti vjetrovito. Temperatura oko 11 stupnjeva. Navečer i u noći past će malo kiše. 

U Slavoniji, Baranji i Srijemu poslijepodne razvedravanje uz sve više sunca, a onda oko zalaska novo naoblačenje. I ovdje će vjetar okrenuti na jugozapadni i malo ojačati. Temperatura oko 10 stupnjeva. Tek će pred jutro u petak pasti malo kiše.

U Dalmaciji poslijepodne sunčano, tek će se oko zalaska sunca sa sjevera naoblačiti. Vjetar će okretati, ali ovaj put u smjeru obrnuto od kazaljke sata - s tramontane na lebić i oštro. Temperatura oko 13 stupnjeva, a u zaobalju oko 10. 

Na sjevernom Jadranu te u Gorskom kotaru i Lici nakon 15 sati će se naoblačiti.  No kiša stiže tek navečer, iza 19 sati. U višem gorju kasnije može pasti i malo snijega. Puhat će lebić koji će jačati. Najviša temperatura na obali oko 12, a u gorju od 6 do 10 stupnjeva. 

Petak i subota na kopnu većinom sunčani, uz promjenjivu naoblaku. Malo kiše može pasti u petak ujutro, osobito u Slavoniji. U nedjelju jače naoblačenje uz veću vjerojatnost za kišu. Jutra će biti hladna, dani svježi, a povremeno i vjetroviti, osobito u petak i subotu.

Na obali petak i subota sunčani, uz malu vjerojatnost za kišu. Ona je ponajprije moguća na jugu Dalmacije u petak ujutro. U petak će zapuhati tramontana, a onda od subote jugo pa od nedjelje raste mogućnost za pljuskove i grmljavinu. 

U svakom slučaju, danas ćemo imati više sunca, no bit će pomalo vjetrovito, a ujutro i hladno!  Poslijepodne stiže novo naoblačenje, navečer i u noći uz malo kiše, a u višem gorju i snijega, no to pogoršanje bit će znatno manje.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!