Ostani doma
Novosti / Hrvatska

APEL IZ SISKA

Kritike SDP-ovoj gradonačelnici: 'Ugrožava život djece, pozivam Milanovića i Bernardića da reagiraju'

Kritike SDP-ovoj gradonačelnici: 'Ugrožava život djece, pozivam Milanovića i Bernardića da reagiraju'
Pixsell

Željka Josić zamjera Kristini Ikić Baniček ponašanje vezano uz Ledenu dvoranu

Saborska zastupnica Željka Josić je u ime Kluba HDZ-a prozvala SDP-ovu vlast u Sisku na čelu s gradonačelnicom Kristinom Ikić Baniček da nasilnički ugrožava živote malih sportaša te pozvala mjerodavne institucije da reagiraju.

"Već godinama SDP-ova gradska vlast malim sportašima ne dozvoljava ulazak u Ledenu dvoranu, izbacuje ih se u pola treninga, a roditeljima zabranjuje ulaz", rekla je Josić na konferenciji za novinare u Saboru. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Malim sportašima, kaže, pristup se zabranjuje uz različita objašnjenja, a jedno od njih je bilo kako je Sisku dovoljan jedan hokejaški klub.

"Najnoviji nasilnički potez gradskih SDP-ovaca gašenje je svjetla tijekom treninga na ledu", rekla je zastupnica, navodeći kako zbog takvog nasilničkog ponašanja dio djece putuje u Zagreb "kako bi vidio led". 

Kaže i kako se zadnjih dana na društvenim mrežama mogu vidjeti kratki video prikazi kako zaštitari priječe ulaz malim sportašima u Ledenu dvoranu, a isto i njihovim roditeljima.

"Ovdje je vrlo jasno da se ugrožava život djece, a to je kazneno djelo", rekla je Josić koja drži da to treba hitno spriječiti, a sve odgovorne kazniti. Pozvala je sve mjerodavne da se uključe u ovu sisačku temu -  DORH, MUP, pravobraniteljicu za djecu.

Poziva i novog predsjednika države Zorana Milanovića da reagira s obzirom da je, kaže, u inauguracijskom govoru rekao kako je njegova odgovornost da se ni jedan građanin ne osjeća ustrašenim.

Osudu spomenutog nasilja traži i od Davora Bernardića, predsjednika SDP-a, stranke iz koje dolazi sisačka gradonačelnica.

HDZ-ova zastupnica pozvala je i na prosvjed koji će se u petak održati pred sisačkom Ledenom dvoranom, a kojim se, najavljuje, gradskoj vlasti želi poručiti da su svi građani jednaki i da svi trebaju imati jednaku dostupnost gradskim sadržajima. 

Sisak, kako je koncem prošle godine pisao dio medija, ima dva hokejaška kluba - KHL Sisak sa stogodišnjom tradicijom i nekoliko godina staru HK Sisciju, koju su osnovali bivši članovi Siska nezadovoljni vođenjem prvotnog kluba. Grad Sisak, pisali su mediji, odbija dati Hokejaškom klubu Sisciji igrati u gradskoj dvorani, a znakovitim su navodili da u suparničkom klubu igra sin gradonačelnice.

Preporučujemo ti još sadržaja

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!