Ostani doma
Novosti / Hrvatska

unutarstranački izbori

Plenković predao 45.000 potpisa pa uzvratio Sloveniji: 'Je li to bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade?'

Plenković predao 45.000 potpisa pa uzvratio Sloveniji: 'Je li to bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade?'
Marko Lukunić/Pixsell

Plenković je prikupio malo više od 45.000 potpisa, a velik broj potpisa skupljen je i za ostalo kandidate iz njegovog tima

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković, zajedno s timom ''Odvažno za Hrvatsku'', predao je potpise za kandidaturu za predsjednika HDZ-a, zamjenika predsjednika HDZ-a te potpredsjednička mjesta u Središnjici HDZ-a.

 

 

Plenković je prikupio malo više od 45.000 potpisa, a velik broj potpisa skupljen je i za ostalo kandidate iz njegovog tima. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Da budem precizan, budući da vas zanima koliki je broj potpisa, naši su članovi prikupili za Olega Butkovića 36.390 potpisa, za Zdravku Bušić 33.256, za Branka Bačića 33.442, za Ivana Anušića 35.115, za Tomu Medveda 38.909, a za mene 45.792'', kazao je.

Andrej Plenković zajedno sa svojim timom predao potpise za stranačke izbore

Na pitanje što ako Miro Kovač dobije izbore i kako će teći suradnja u HDZ-u, premijer je kazao da njegov tim ide u smjeru da pobijede kao tim na izborima.

''Nastojat ćemo da svih nas šestero dobije potporu. Idemo s time da pobjedimo ove izbore kao tim. Uvjereni smo da ćemo pobijediti'', poručio je Plenković.

Upitan o odnosu s drugom listom i posebice Davorom Ivom Stierom, Plenković je rekao: ''Mogao je i Davor biti tu da nije prije dvije godine odlučio drukčije. Poštujemo i tuđa mišljenja, i nakon izbora trebamo biti jedinstveni. Za Davora Stiera ima mjesta u HDZ-u i ako ne uspije na ovim izborima.''

 

''Hrvatske kontrole na granici zbog koronavirusa dobre su i za RH i za Sloveniju''

 Postoji stvaran razlog za povećanje budnosti na granici i ono što se radi u svrhu sprječavanja širenja koronavirusa dobro je i za Hrvatsku i za Sloveniju, rekao je u četvrtak novinarima premijer Andrej Plenović prilikom predaje potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a.

"Imamo stvarni razlog da povećamo budnost na granici, ono što radimo je dobro i za nas i za Sloveniju. Prema tome, Hrvatska je pristupila onim mjerama za koje smatramo da su u ovom trenutku potrebne", istaknuo je predsjednik hrvatske vlade.

Premijer Plenković je komentirao slovenske kritike načina na koji Hrvatska pokušava spriječiti širenje koronavirusa.

Slovenski premijer Marjan Šarec ocijenio je u četvrtak da je kontrola koju je Hrvatska uvela na nekim graničnim prijelazima sa Slovenijom zbog koronavirusa nedjelotvorna i gospodarski štetna.

"Vrlo smireno, vrlo trezveno, bez ikakve panike radimo ono što treba i radit ćemo na zaštiti javnoga zdravstva i zdravstvene sigurnosti naših građana."   

"Ne znam je li to možda bio zadnji tweet odlazeće Šarecove vlade", kazao je Plenković.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Reci što misliš!