Ostani doma
Novosti / Hrvatska

čekaju se nalazi

Potvrdio ministar Beroš: Hitni odjel u KB Dubrava zatvoren zbog sumnje na koronavirus

Potvrdio ministar Beroš: Hitni odjel u KB Dubrava zatvoren zbog sumnje na koronavirus
RTL.hr

Kako nam je ministar rekao, osoba je došla na hitnu sa simptomima gripe

Zbog sumnje na koronavirus u utorak je zatvoren Hitni odjel KB Dubrava u Zagrebu, potvrdio je za RTL ministar zdravstva Vili Beroš.

Kako nam je ministar rekao, osoba je došla na hitnu sa simptomima gripe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Hitni odjel je zatvoren i sve se dezinficira. Osoba je poslana na Zaraznu i provode se testiranja", rekao je Beroš.

Dvojica zaraženih iz Labina s blažim simptomima bolesti

Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović rekao je u utorak da su dvojica iz Labina oboljela od koronavirusa dobro i da imaju blaže simptome bolesti te da će u 14 dana proći cijelu proceduru do potvrde dva analitička negativna brisa koji su uvjet za otpust kući.

VEZANE VIJESTI

Stojanović je na konferenciji za novinare u Puli rekao da su očekivali pozitivan nalaz na koronavirus kod 36-godišnjaka jer je još jučer epidemiološka indikacija, odnosno povezanost s prvom oboljelom osobom i klinička slika pokazala da će nalaz najvjerojatnije biti pozitivan.

Dodao je i da u pulskoj Općoj bolnici trenutno nema pacijenata za koje bi se čekao nalaz iz zagrebačke klinike "Dr. Fran Mihaljević". 

Komentirajući stajalište nacionalnog Stožera civilne zaštite da zasad nema potrebe za zatvaranjem škola, vrtića i fakulteta u Istri nakon što je Županijski stožer to zatražio za Istarsku županiju do 14. travnja, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac rekao je da je Stožer donio takvu preporuku jer je smatrao da bi tu mjeru trebalo poduzeti.  

"Mi smo legalisti i funkcioniramo u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Danas smo rekli što mi mislimo da bi se trebalo napraviti, sutra ćemo u komunikaciji s nacionalnim stožerom dogovarati i vidjeti koje sve mjere možemo poduzeti", rekao je.

Kanađanin zbog obavezne karantene odustao od ulaska u Hrvatsku

Kozlevac je izvijestio i da je granična policija poslijepodne na graničnom prijelazu Plovanija bila u situaciji da jednu osobu smjesti u karantenu, ali je ona u konačnici ipak odustala od ulaska u Hrvatsku.

"Riječ je o kanadskom državljaninu, svjetskom putniku koji je stigao autobusom na putu u Split, nakon što je prošao cijelu sjevernu Italiju. Na kraju je ipak odustao od ulaska u Hrvatsku. Neovisno o tome, karantena je spremna prihvatiti ljude,  no vjerujem da za to neće biti potrebe jer se režim na granici pooštrio", ustvrdio je Dino Kozlevac.

Dubrovnik: Strani putnici iz zrakoplova iz Rima sprovedeni do granice

Putnici iz Crne Gore i BiH koji su zrakoplovom iz Rima u utorak stigli u dubrovačku zračnu luku prošli su kontrolu granične policije i sanitarne inspekcije te će posebnim vozilima pod policijskom pratnjom biti prevezeni do granice, potvrdio je medijima direktor luke Frano Luetić.

Luetić je rekao i da su hrvatski putnici u samoizolaciji.

Kako je potvrđeno iz županijskog Stožera civilne zaštite, u zrakoplovu Vuelinga  trebalo je biti 149 putnika, ali je velika većina odustala od leta.

Na granici bi putnike trebale preuzeti nadležne službe susjednih država. 

Jutarnji list navodi da su dva putnika, iz SAD-a i Argentine, smještena u karantenu u blizini Dubrovnika.

Zrakoplov Vuelinga se predvečer vratio u Rim.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!