Ostani doma
Novosti / Hrvatska

horvat o koronavirusu

'Nadam se da će svi oni koji su tražili povećanje plaća biti svjesni kad se stvari budu smanjivale'

'Analiziramo mjere koje su predlozili čelnici EU država, imamo i mi svoje ideje, strpite se još koji dan', rekao je Horvat

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković izjavila je u srijedu, uoči sastanka užeg kabineta Vlade, da su počeli "određeni problemi" u izvozu poljoprivrednih proizvoda zbog utjecaja koronavirusa.

Upitana utječu li mjere opreza uveden zbog širenja koronavirusa na izvoz poljoprivrednih proizvoda, ministrica je kazala da su, "što se tiče izvoza iz Hrvatske, počeli određeni problemi u nekim podsektorima".

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazala  je da su prošlog tjedna počeli problemi s izvozom junetine, a da su ovaj tjedan mogući problemi s izvozom ribe. 

"Radit ćemo na mjerama o kojima ćemo razgovarati na razini Vlade", poručila je ministrica Vučković.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat rekao je da zbog koronavirusa pripremaju paket mjera.

"Analiziramo mjere koje su predlozili čelnici EU država, imamo i mi svoje ideje, strpite se još koji dan", kazao je Horvat.

Na pitanje je li problem državi sto su lani svi tražili povećanje plaća, Horvat je kazao:

 

"Dođe li do pada prihoda u državni proračun, ja se nadam da će svi oni koji su tražili povećanje plaća sada imati razumijevanja kad se stvari budu smanjivale", poručio je Darko Horvat.

Cappelli: 'Mjere su spremne'

Ministar turizma Gari Cappelli rekao je da obustavljaju sve marketinške mjere te da će se zbog novonastalih aktivnosti ciljano orjentirati na tržišta. 

"Mjere su spremne, EU je osigurala sredstva za malo i srednje poduzetništvo, gubitke imamo, jus uvijek to nije puno, ali bit će ih", rekao je ministar turizma.

Na pitanje zašto jučer nije predstavljena mjera jeftinijeg ljetovanja za domaće turiste, ministar je rekao:

"Pa kako će biti kad se zaraza širi? Mjera je spremna, što se nas tiče može sutra krenuti, ali čekamo odluku i zeleno svjetlo stožera", poručio je Gari Cappelli.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!