Novosti / Hrvatska

NEOBIČAN POSAO

Uoči zatvaranja javnih sadržaja Bandić dao Prgometovu bratu 169.250 kuna za ukrašavanje Zagreba

Uoči zatvaranja javnih sadržaja Bandić dao Prgometovu bratu 169.250 kuna za ukrašavanje Zagreba
RTL / PIXSELL

Nakon što je priča dospjela u javnost, oglasili su se iz tvrtke Prgometova brata

Na dan kada je Nacionalni stožer najavio da će uskoro doći do uvođenja 30-dnevnog zatvaranja svih uslužnih objekata, 17. ožujka, zagrebačka gradska uprava odlučila je potpisati ugovor za uskrsno ukrašavanje grada vrijedan 169.250 kuna s tvrtkom čiji je vlasnik Mijo Prgomet, brat predsjednika zagrebačke Gradske skupštine HDZ-ova Drage Prgometa. 

VEZANE VIJESTI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vijest o tome da je uoči zatvaranja javnih sadržaja Bandić dao Prgometovu bratu 169.250 kn za uskrsno ukrašavanje Zagreba te da je ugovor sklopljen na temelju jednostavne nabave oznake 753-2020-EBV i objavljen u Registru ugovora 23. ožujka, dan nakon potresa koji je pogodio Zagreb, objavio je 'Strah od slobode', emisija na Radio Studentu.

Podsjećaju da je do sklapanja ugovora došlo u danima kada je Italija već bila duboko u epidemijskoj krizi, a hrvatski građani i građanke koji su se zatekli u inozemstvu tijekom povratka su s mukom prelazili granice brojnih država. Štoviše, čak je i Donald Trump najavio je da bi kriza mogla trajati do iza kolovoza.

Unatoč tome gradska uprava je zaključila da je ovo bitna stavka i ugovor je stupio na snagu u ponedjeljak dok su Zagrepčani i Zagrepčanke još utvrđivali štetu od potresa.

Nakon što je priča dospjela u javnost iz tvrtke Prgometova brata poslali su prijedlog da se ukrašavanje provede po predviđenom planu, piše Index, no da se cjelokupni iznos od 135.400 kuna neto umjesto tvrtki Armus uplati na račun Fonda za pomoć stradalima od potresa.

Preporučeno za tebe

Preporučeno za tebe

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i putem mobilne aplikacije te na našoj Facebook stranici Vijesti.hr!

Reci što misliš!