Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Hristos vaskrse!

Plenković, Jandroković i Milanović uputili čestitke za Uskrs pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj

Plenković, Jandroković i Milanović uputili čestitke za Uskrs pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj
Nel Pavletic/PIXSELL

Predsjednik Vlade te predsjednik Hrvatskog sabora uz tradicionalni pozdrav šalju dobre želje

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u subotu uskrsnu čestitku vjernicima koji Uskrs slave po julijanskom kalendaru u kojoj im je zaželio obilje mira, vjere, nade i zajedništva.

"Svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti u ime Vlade i osobno od srca čestitam Uskrs. U duhu najvećeg kršćanskog blagdana koji hrabri pred svim životnim izazovima, želim vama i vašim obiteljima obilje mira, vjere, nade i zajedništva. Neka vam ovo uskrsno vrijeme protekne u ozračju solidarnosti, strpljivosti i odgovornosti", napisao je u uskrsnoj čestitki premijer Plenković.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse!" još jednom je svima zaželio sretan i blagoslovljen Uskrs.

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković također je u subotu uputio uskrsnu čestitku pravoslavnim vjernicima u Hrvatskoj u kojoj je zaželio da im uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja.

"Svim pravoslavnim vjernicima upućujem iskrene čestitke u povodu blagdana Uskrsa u ime Hrvatskoga sabora i osobno. Isusovo uskrsnuće osnova je kršćanske vjere i duhovnosti. Ono je simbol pobjede života nad smrću, svjetla nad tamom, dobra nad zlom", napisao je Jandroković u uskrsnoj čestitki.

Poručio je i kako nam u vrijeme kada se suočavamo s velikom krizom zbog koje je naš dosadašnji način života doveden u kušnju i traži od nas mnoga odricanja kako bismo očuvali prije svega vlastito zdravlje i sigurnost, ali i zdravlje i dobrobit bliže i šire zajednice, Isusovo uskrsnuće treba biti dodatno životno ohrabrenje.

"Želim stoga da vam uskrsno svjetlo podari snagu, vjeru, nadu, unutarnji mir, zdravlje i radost življenja. Posebno, neka vas potakne na povezanost, solidarnost i svakodnevnu brigu o članovima vaše obitelji, bližnjima te svim slabijim i potrebitim osobama u našem društvu. Jedino tako svi zajedno možemo prevladati sve trenutačne izazove. Hristos vaskrse!", stoji u čestitki predsjednika Hrvatskog sabora.

Tradicionalnim pozdravom "Hristos vaskrse!", predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović uputio je u subotu čestitku građankama i građanima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru.

"Blagdan Uskrsa uči kako, usprkos svim nedaćama i teškoćama, uvijek postoje nada i rješenja za bolje sutra ako se iskreno i s punom vjerom prihvati njegov značaj. Neka značaj ovoga najvećeg kršćanskog blagdana vjernicima bude poticaj traženja nove snage za osobnu izgradnju, a svima nama poticaj na bolju suradnju, međusobno razumijevanje i toleranciju", istaknuo je hrvatski predsjednik.

Uz podsjećanje na odgovornost svih građana u stvaranju uređenog društva koje poštuje dijalog i različitost, vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru zaželio je da taj blagdan provedu radosno i mirno u krugu svojih najbližih.

"Svim građankama i građanima koji ga slave prema julijanskom kalendaru, želim sretan Uskrs, Hristos vaskrese", stoji na kraju uskrsne čestitke predsjednika Milanovića.

Reci što misliš!