Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Prva od tri faze

Kako će raditi frizeri: 'Pribor dezinficirati nakon svake mušterije. Nošenje maske obavezno'

Krunoslav Capak dao je upute kako će raditi frizeri i pedikeri, no detalje tek treba razraditi

"U protekla 24 sata u Hrvatskoj je 14 novih bolesnika, ukupno je 2030 oboljelih u ovom trenutku", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite. Nažalost, u KBC-u Split preminula je jedna osoba koja je bila štićenik Doma za starije te kronični bolesnik.

Oporavilo se 1103 ljudi, odnosno 69 više nego jučer.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U ponedjeljak kreće prva faza ublažavanja mjera, a ministar Davor Božinović je istaknuo da "sutra otvaramo novu fazu borbe s koronavirusom".

"Bit će više kretanja i može doći do novih zaraza. S druge strane, razmišljamo o tome kako građanima omogućiti normalizaciju i vodimo računa svakodnevno o tome da se epidemiološka situacija ne pogorša. Tu borbu možemo dobiti samo uzajamnim slušanjem. Sutra se ne vraćamo životu kakav je bio prije epidemije, za to će nam trebati puno informiranja građana i čini mi se da smo u tome uspjeli, da podignemo svijest o tome kolika je opasnost i kako možemo usporiti ovaj virus i vratiti se normalnom životu. Zato u ovoj fazi u kojoj ima više nepoznanica nego u prethodnoj moramo učiniti sve kako ne bismo morali posezati za nekim mjerama koje nitko ne želi", rekao je.

Mnogi obrti, pogotovo oni koji imaju bliski kontakt s klijentima poput frizera i pedikera, pitaju se kako će moći raditi.

"U svakom slučaju, budući da se radi o bliskom kontaktu, morat će nositi masku. Ogrtač će morati biti za jednokratnu uporabu, a aparat i druge alate kojima se koriste morat će dezinficirati nakon svake mušterije. Sve detalje još ne mogu reći, ti obrtnici kreću u drugoj fazi pa ćemo se usuglasiti i prilagoditi", rekao je Krunoslav Capak. Upute za vjerske objekte i obrede još nisu gotove.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!