Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Poseban zakon

Štromar u RTL-u Danas otkrio kada bi Zagrepčani mogli dobiti naknadu za štetu od potresa

Ne slaže se s tvrdnjom da se zakon dugo čeka

Vlada bi svakom kućanstvu koje je doživjelo štetu u razornom potresu koji je pogodio Zagreb prije 43 dana trebala financirati popravak dimnjaka i bojlera s 20.000 kuna. Vladajući su specijalni zakon za pomoć pri obnovi od potresa najavili odmah nakon potresa, a građani su već nervozni. Svi se pitaju: "Kad će vće taj zakon?"

"Mi smo 22. ožujka odmah krenuli u izradu zakona i rekli smo da nećemo građane ostaviti same. Sve smo napravili, zna se koliko će ići za što. U sljedećih tjedan do dva donijet ćemo sve odluke koje moramo da bi se sredstva mogla očekivati i čim zakon stupi na snagu, mi ćemo moći isplaćivati ta sredstva. Ona će se morati donijeti u rebalansu proračuna, morat ćemo ih imati na računu. To će biti vrlo brzo, tjedan do dva", rekao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva Predrag Štromar u razgovoru za RTL Danas.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ne slaže se s tvrdnjom da se zakon dugo čeka. "Neki me pitaju zašto je tako brzo gotov, zašto više nismo... Zakon je gotov, spreman je, on je u proceduri u Vladi. Za koji dan ide u javnu raspravu, iz javne rasprave u Sabor. Razgovarali smo sa strukom, ima različitih razmišljanja na koji način rješavati probleme. Rekli smo da ćemo pomoći građanima i mi im pomažemo. Došli smo prilično do usuglašenja sa svima, s premijerom, s ministrima, sa strukom, s komorama... Tako da, evo, zakon je spreman. Očekujem ga u Saboru brzo, maksimalno za sedam, osam do deset dana", rekao je Štromar i dodao kako od saborskih zastupnika očekuje da se zakon izglasa prije raspuštanja Sabora zbog parlamentarnih izbora. "Taj je zakon jako bitan građanima. Njima je bitno kad će im domovi biti obnovljeni, njima je svaki dan bitan", rekao je Štromar.

Komentirajući  parlamentarne izbore, Štromar je rekao kako HNS najprije ima unutarstranačke izbore 24. svibnja na kojima će odabrati novog predsjednika i novo vodstvo stranke.

"Razgovarat ćemo s manjim strankama, one koje imaju slične programe, koje su najsličnije nama", rekao je Štromar.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!