Ostani doma
Novosti / Hrvatska

S obzirom na koronu

Objavljene detaljne preporuke: Evo kako će izgledati kupanje u moru i bazenima ovo ljeto

Na površini od 100 četvornih metara smije se kupati 15 ljudi

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je i preporuke za kupanje u moru i u kopnenim površinskim vodama (rijeke, jezera) te za rad bazena i vodenih parkova. 

Što se tiče preporuka za more, na vidljivome mjestu na ulazu, kao i u samom prostoru na kojem borave posjetitelji, nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima sa smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite kojih se prisutni moraju pridržavati ili koje vrijede u tom prostoru.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Na površini od 100 četvornih metara smije boraviti 15 osoba. Preporučuje se međusobna fizička udaljenost od 1,5 metra, uključujući i ležaljke. Nakon svakog korištenja gosta ležaljke će se morati dezinficirati. 

Sanitarni čvorovi morat će se čistiti i dezinficirati svaka dva sata. 

Više preporuka pročitajte OVDJE.

Preporuke za rad bazena i vodenih parkova

Što se tiče bazenskih kupališta, kao i u moru, u bazenu će smjeti boraviti 15 osoba na 100 četvornih metara. Morat će se poštovati udaljenost od 1,5 metra.

Na svim ulaznim prostorima te u radnim prostorima zaposlenika nužno je postavljanje dozatora s dezinfekcijskim sredstvom.

Vezana vijest

Capak pojasnio upute za vrtiće i škole (thumbnail)

Treba odvojiti ležaljke na način da se osigura fizička distanca (na bazenu je spasilac ili osoba koja može nadzirati propisane mjere) te dezinficirati ležaljke nekoliko puta dnevno, a obavezno nakon što se određeni gost više ne koristi ležaljkom te prije nego što ju počne koristiti drugi gost. 

Prije ulaza na čisti dio bazenskog kupališta (bazen s površinom oko bazena) korisnici se obvezno moraju otuširati i proći kroz predbazen (dezbarijera) za pranje nogu. Voda u predbazenima (dezbarijerama) mora biti hiperklorirana ili obvezno sadržavati dezinfekcijsko sredstvo.

Broj osoba koje u isto vrijeme smiju boraviti u bazenu ovisi o veličini bazena te je prihvatljiv onoliki broj osoba pri kojemu je moguće održavanje fizičke distance. Ako su okolnosti takve da je u bazenu pojačano kretanje i aktivnost, treba razmotriti dodatno smanjenje broja korisnika.

Broj osoba koje istodobno treniraju u bazenu ovisi o veličini bazena te se preporučuje zadovoljavanje kriterija od 7 četvornih metara površine po osobi u otvorenim i zatvorenim bazenima.

Više preporuka pročitajte OVDJE.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!