Ostani doma
Novosti / Hrvatska

ravnateljica HZHM-a

Grba Bujević za RTL otkriva kada možemo očekivati kraj epidemije i što misli o rukovanju, ljubljenju...

Za sada su stručnjaci jako oprezni i nitko ne želi reći jesmo li pobijedili koronavirus

Naš reporter Goran Latković razgovarao je u skladištima civilne zaštite s ravnateljicom Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Majom Grba Bujević.

Skladišta su i dalje puna, bilo je polemika ima li dovoljno opreme za sve liječnike ili nema. Možete li nam reći jesu li svi dobili dovoljno opreme?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Svi smo imali dovoljno opreme. Dakle u brojevima, u zdravstveni sustav RH smo dali 3.700.000 maski raznih vrsta, zatim 250.000 vizira, milijun i 50 tisuća zaštitnih odijela, tako da zbilja ne možemo reći da opreme nemamo'', kazala je Grba Bujević.

Epidemiološka sitauacija. Kada će se objaviti da nema zaraženih?

''Ja se tom danu sigurno više veselim nego itko. Nadam da će to biti vrlo skoro. Intimno sam se nadala da će to biti danas, ali eto nije, što znači da smo blizu. Nadam se da nas ništa neće iznenaditi i da ćemo se svi držati mjera kao što smo se svih ovih dana učili i govorili. Vidim da se malo zaboravlja na takve stvari pa molim da i vi podsjećate'', upozorila je.

Jesu li se građani opustili?

''Preporuke i dalje postoje. One nisu naredbe, ali su preporuke kojih očekujemo da će se svi držati jer im je stalo do vlastita zdravlja. Ja volim staviti masku kada sam unutra jer je to preporučeno i zato što mislim da to meni treba i zato što se ne volim voziti u javnom prijevozu kad nemam masku. Osjećam se sigurnije kad ju imam. Nije to naredba, ali je zamolba, još jednom, da se držimo svi skupa tih mjera'', kaže ravnateljica.

Govori se puno o socijalnom distanciranju. Kada ćemo se opet moći rukovati?

''Od tog trijasa, rukovanja, ljubljenja i zagrljaja, što se mene tiče, rukovanja ne treba nikada. Ne bih voljela čak ni da se vrati kad korona ode od nas. Ljubljenje mi isto nije baš jako drago, ali iskreno, nedostaje mi grljenje. To je prijenos dobre energije pa se nadam da će ovo sve skupa jednom završiti i da ćemo se moći grliti'', otkrila je Maja Grba Bujević za RTL Danas.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!