Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Vrijedni 136.000 kuna?

SDP pozvao Krstičevića da se izjasni o jeftinoj kupnji dva stana od MORH-a: 'Pitanje je je li moralno...'

SDP pozvao Krstičevića da se izjasni o jeftinoj kupnji dva stana od MORH-a: 'Pitanje je je li moralno...'
Marko Dimic/PIXSELL

'Minimum koji možemo tražiti od moralnog i časnog čovjeka je da se očituje o napisima u medijima', rekli su

Članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović u srijedu su pozvali bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića da se očituje o tekstu s portala Index o o tome da je od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba za 136.000 kuna.

"Sve u vezi s kupnjom stana Damira Krstičevića je zakonski, ali je pitanje je li moralno", kazao je Vidović na konferenciji za novinare dodavši da je od sredine pa do kraja devedesetih HDZ diktirao pravila igre.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Po tim pravilima, koja su bila poprilično mutna, tada je zbrinuto između 10 i 15.000 zaposlenika MORH-a. Dolaskom na vlast 2000. godine mi smo ta pravila dokinuli i više se nije radilo ispod žita", kazao je Vidović.

"S obzirom na to da je Krstičević dao ostavku na dužnost ministra obrane iz moralnih razloga deset dana prije raspuštanja Sabora, a s druge strane pretendira ući u izbornu trku nakon ostavke iz moralnih razloga, onda minimum koji možemo tražiti od moralnog i časnog čovjeka je da se očituje o napisima u medijima u vezi svojih stanova", apelirao je Vidović.

I Bauk uputio isti apel

Uvjeren je da branitelji koji su sudjelovali u Domovinskom ratu nisu pod jednakim uvjetima zbrinuti, a takvih je 80 ili 90 posto.

Vezana vijest

Dron

I Arsen Bauk je uputio isti apel Krstičeviću, bez, pojasnio je, namjere da budu tužitelji i suci nego da bi imali fer i korektnu kampanju, a Krstičević tu priču ili neka zatvori ili nek se utvrde odgovorni ako je došlo do propusta državnih tijela.

"Ovdje je riječ o tome da je država nešto kupila za jedan iznos i dodijelila nekome za desetak ili 15 puta manji iznos. Onda bi bilo transparentnije da ga je poklonila“, komentirao je Bauk navode tadašnjeg ministra obrane Andrije Hebranga "da je običaj da se nakon ratova dijele stanovi zaslužnima za pobjedu, a da gubitnici plaćaju". "Time je Hebrang građane Hrvatske nazvao gubitnicima", dodao je Bauk.

Ustvrdio je da takve priče odvraćaju građane od politike te istaknuo da je zbog političkog života i političke kulture bitno da nema repova iza kandidata koji idu na izbore te da zato moraju objasniti ovakve medijske napise. 

Bauk nije htio odgovoriti na pitanje na kojem će mjestu izborne liste biti, rekavši da je to pitanje za predsjednika stranke.

U SDP-u ima puno onih koji mogu pridonijeti boljoj Hrvatskoj

"Nije politika mjesto gdje se odužuje nekome za vjernost, politika je mjesto gdje se biraju ljudi koji mogu najviše pridonijeti za Hrvatsku, pa, ako me se sjete, sjete, ako ne...“, uzvratio je na upit očekuje li da će mu se Davor Bernardić odužiti za vjernost.

Ipak je dodao kako misli da može pridonijeti i da je sada u najvećoj formi, a i Vidović vjeruje da može, kao i cijeli SDP, dati doprinos demokratskom životu u Hrvatskoj, napretku i boljitku građana.

Vezana vijest

Davor Krstičević

Rekao je da u SDP-u ima veliki broj onih koji mogu pridonijeti boljitku Hrvatske puno više nego što ima mjesta na listama.

"Ali u SDP-u nemamo nešto što ima HDZ, kako je rekao Gordan Jandroković, a to je Andrej Plenković. Mi doista nemamo nekoga tko će u svoju Vladu postaviti 21 osobu i da mu na kraju 15 ode iz Vlade i prvi put moram reći da se slažem s Jandrokovićem i da sam sretan zbog toga što u SDP-u nemamo nikoga poput Plenkovića“, zaključio je Bauk, osvrnuvši se na Jandrokovićevu izjavu da SDP nema čovjeka koji bi mogao parirati Plenkoviću.

Reci što misliš!