Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Dug 128 metara

Ima preko stotinu luksuznih kabina: Evo kako je nastao još jedan ponos splitskog škvera

Ima preko stotinu luksuznih kabina: Evo kako je nastao još jedan ponos splitskog škvera
Brodosplit

Tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expeditions

Prije nekoliko dana u Brodograđevnoj industriji Split porinuta Novogradnja 487, putničkog broda za polarne ekspedicije, koji će nositi ime ''Ultramarine''.

Predsjednik Uprave Brodosplita Tomislav Debeljak zahvalio se radnicima splitskog škvera što su u izazovnim vremenima koronavirusa uspjeli završiti ovako jedan značajan projekt.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tehnološki napredan brod za polarne ekspedicije ugovoren je s američkom tvrtkom Quark Expeditions, u sastavu Travelopia grupacije koja u svome portfelju ima niz svjetskih kompanija specijaliziranih za avanturistička putovanja.

Ultramarine je dugačak 128 metara i širok 21,5 metara, a moći će primiti do 200 putnika o kojima će se brinuti 140 članova posade u 103 luksuzno uređene kabine i javnim prostorima te će imati nevjerojatnu paletu avanturističkih opcija za sve njih. Inače vrijednost broda je preko 106 milijuna eura. Kredit za njegovu gradnju je osigurao HBOR, a jamstvo je 16. 05. 2018. svojom odlukom dala Vlada RH.

''Nakon isporuke polarnog kruzera ‘Hondius’ koji je na veliko zadovoljstvo vlasnika i korisnika odradio svoju prvu arktičku i antarktičku sezonu, ovaj brod će biti novi ponos hrvatske brodogradnje i potvrda Brodosplitovog iskoraka na tržište putničkih brodova do 200 metara duljine konkurira u nišu graditelja najmodernijih polarnih kruzera'', poručuju iz Brodosplita.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!