Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Kaže da nije bila u partiji

Markotić: 'Nemam ništa protiv političkog angažmana. Da je više stručnjaka, možda bi bila bolja'

Markotić: 'Nemam ništa protiv političkog angažmana. Da je više stručnjaka, možda bi bila bolja'
PIXSELL/POOL

Kazala je da 'svatko razuman tko želi zaštiti sebe i druge cijepit će se'

Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić u intervjuu za Večernji list rekla je kako nijedna država nije uspjela postići visok zaštite u populaciji. Potvrdila je i kako su u tijeku serološka testiranja.

"Ono što je jasno da jedino što će cjepivo moći napraviti određeni iskorak kad ga bude. Trenutno radi američka tvrtka Moderna čije cjepivo je u drugoj fazi. Pokazalo se da je cjepivo neškodljivo i moglo bi biti korisno. Radi i Oxford. Njihovo cjepivo je u trećoj fazi", rekla je Markotić.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kazala je da "svatko razuman tko želi zaštiti sebe i druge cijepit će se".

Istaknula je kako mnogi stručnjaci pretpostavljaju kako će doći do drugog vala i da je potrebno pripremiti se za njega. Navela je kako se sada zna više o tome nego prije nekoliko mjeseci i da se sve više radi na pripremama za drugi val. 

Vezana vijest

Markotić: Ne možemo glumiti policiju (thumbnail)

"Svaka prilika da nabavimo dodatnu opremu mi to činimo. Zahvaljujemo brojnim donatorima koji nam pri tom pomažu. Dobili smo i aparat La Roche koji može analizirati 1000 testova dnevno", kazala je.

"Stožer se ponašao stručno i argumentirano"

Rekla je i kako misli da dio medija i politike pokušava politizirati Stožer.

"Ne znam koji im je cilj. Dobivam cijeli niz poruka gdje je ljudima žao zbog politizacije Stožera. Kažu da će i dalje slijediti upute. Stožer se ponašao stručno i argumentirano. Nisam vidjela da je netko s argumentima rekao da su mjere bile loše. Nisam primjetila da je Stožer bio pod pritiskom politike", objasnila je.

Vezana vijest

Alemka Markotić

Kazala je kako su se ljudi malo opustili, ali da i dalje imamo dobre rezultate. 

Odgovorila je na pitanje i hoće li se angažirati na predstojećim parlamentarnim izborima.  

"Nikad nisam bila aktivna u politici. Nisam bila u partiji. Čitala sam da jesam, ali nisam. Nemam ništa protiv da se netko angažira u politici, međutim ja sam se angažirala u nekim drugim stvarima koje su mi bili prioriteti.

Nisam rekla da se nikad neću angažirati, ali to mi trenutno nije prioritet. Imam puno kolega koji su angažirani u raznim političkim opcijama i iskreno u tome ne vidim problem. Da je više stručnjaka u politici možda bi i politika bila bolja", zaključila je.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!