Ostani doma
Novosti / Hrvatska

prijave do 5. lipnja

Grad Zagreb traži stručnjake za procjenu šteta od potresa, satnica 150 kuna

Grad Zagreb traži stručnjake za procjenu šteta od potresa, satnica 150 kuna
Pixsell

Stručna osoba za procjenu šteta ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada

Grad Zagreb raspisao je Javni poziv za sastavljanje Popisa stručnih osoba za procjenu šteta od potresa. Ti će stručnjaci pregledavati i procjenjivati prijavljenu štetu. 

"Da bismo u što kraćem roku pregledali i procijenili prijavljenu štetu na objektima, 21. svibnja smo raspisali Javni poziv za stručnjake građevinske i/ili arhitektonske struke s najmanje tri godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima koji bi kao vanjski suradnici na terenu obilazili oštećene objekte. Poziv traje 15 dana, a zadnji dan za prijavu je 5. lipnja", ističu u Gradu Zagrebu.

Zagreb: Dva mjeseca nakon potresa, Cesarćeva i dalje zakrčena

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Stručno povjerenstvo će kod pregleda objekata i opreme zapisnički konstatirati štetu te će imati zadaće: pružanje stručne pomoći Gradskom povjerenstvu Grada Zagreba pri procjeni štete od prirodnih nepogoda; pregled i fotodokumentiranje štete na licu mjesta sukladno prijavi u Registar šteta; procjena štete sukladno Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda; ispunjavanje zapisnika; dostava izvješća o pregledanom objektu i izvršenoj procjeni štete nadležnom povjerenstvu.

Vezana vijest

Osnovna škola Ivan Merz

Vezana vijest

Milan Bandić

Stručna osoba za procjenu štete ima pravo na naknadu u bruto iznosu od 150 kuna po satu rada. S osobom koja bude imenovana u Stručno povjerenstvo sklopit će se ugovor radi reguliranja njezinih prava i obveze, tvrde u Gradu. 

Iz Ureda zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića podsjećaju da su još 25. ožujka pozvali sve čija je imovina oštećena u potresu da ju prijave putem PN obrasca do 6. svibnja.

Gradsko povjerenstvo za procjenu štete podnijelo je Prvu procjenu putem Registra šteta, a u njemu je evidentirano 30.500 prijava.

Prvu procjenu šteta podnosi oštećenik nakon čega treba pregledati prijavljeni objekt te napraviti zapisnik o utvrđenoj šteti prema formuli koja je propisana Pravilnikom.

Svi detalji Javnog poziva kao i popis dokumentacije koju je potrebno poslati uz prijavu, mogu se naći OVDJE

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!