Ostani doma
Novosti / Hrvatska

što sa sezonom

Hoće li nam Nijemci spasiti sezonu? 'Samo ih 19 posto planira na odmor u neku drugu zemlju EU-a'

Pitanje je hoće li se Nijemci početi koristiti slobodom kretanja koju uskoro dobivaju

U Dubrovnik bi uskoro mogli stići i Nijemci, turisti koji čine temelj našeg turizma. Od svih noćenja prošle godine čak 24 posto su ostvarili njemački turisti, nakon njih su Slovenci s devet posto.

Upravo je zato posebno važan odgovor na pitanje smiju li Nijemci doći u Hrvatsku i potom se bezbrižno vratiti kući. Prošli tjedan nam je šef Turističke zajednice Kristjan Staničić u Direktu rekao da još uvijek ne očekuju dolazak njemačkih turista jer bi nakon  povratka u Njemačku morali proći samoizolaciju. Ipak, čini se da to baš i nije tako.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije deset dana u Njemačkoj su ukinute te mjere, ali uvedene su nove preporuke. Za Direkt je sve pojasnio novinar Deutsche Wellea Srećko Matić.

Vezana vijest

Zatvoreni kafići

"U Njemačkoj se na Hrvatsku gleda kao sigurnu zemlju i njemački turisti je mogu posjetiti bez straha da će morati u kućnu izolaciju nakon povratka. Prije nekoliko dana savezna vlada je ukinula kućnu izolaciju za povratnike iz drugih zemalja EU, zemalja šengenske zone i Velike Britanije. Sredinom lipnja njemačko Ministarstvo vanjskih poslova ukinut će i upozorenje o turističkim putovanjima u inozemstvo, čime praktički otvaraju mogućnost početka turističke sezone. No pitanje je hoće li se Nijemci početi koristiti tom slobodom kretanja. U anketi ARD-a objavljenoj prije nekoliko dana velik broj građana rekao da ne planira putovati u inozemstvo na godišnji odmor, 50 posto ih uopće neće na ljetovanje, 31 posto kaže da će ljetovati u Njemačkoj, a samo 19 posto kaže da će na ljetovanje u neku drugu zemlju EU", rekao je Matić.

Reci što misliš!