Ostani doma
Novosti / Hrvatska

MUKE PO BIROKRACIJI

Nervozni građani satima čekali u redu za dokumente: Nakon velikog reda, ide još jedan - manji

Građani koji su u najvećoj zagrebačkoj policijskoj upravi pokušali doći do dokumenata satima su čekali u redu

Da je u zgradi MUP-a gužva, vidi se već s ulice. Neki čekaju satima, nervozni su, kažu i da se krše sva pravila Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Vezana vijest

Osobna iskaznica

I kad se sručio pljusak, građani su ostali u redu. Nema im druge. Zgrada u Petrinjskoj u kojoj se do sada vadila većina dokumenata nastradala je u potresu pa se svi upravni poslovi obavljaju u najvećoj zagrebačkoj policijskoj upravi na drugom kraju grada. A nakon velikog reda, ide još jedan - manji, maske više gotovo nitko i ne nosi.

U Splitu je drukčiji način rada, ali drukčiji su i razlozi. Ovdje nije problem potres, nego prevencija širenja koronavirusa zbog čega se građani naručuju putem maila ili telefona i dobiju termin. Zadovoljni nisu svi - mnogima je sve to komplicirano dok drugi kažu da ovako i brže dođu na red.

Maksimalan broj osoba u dvorani sa šalterima je pet, a glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Antonela Lolić kaže: ''Mi smo pokušali u ovim specifičnim uvjetima zadovoljiti uvjete koji su epidemiolozi preporučili, ali i nastaviti svakodnevni rad zato što smo svjesni da su našim građanima potrebi i novi dokumenti i obnova''.

No, ako je valjanost dokumenata istekla tijekom epidemije koronavirusa oni još vrijede. Osobne iskaznice i vozačke bit će valjane i 30 dana nakon što bude proglašen kraj epidemije. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Reci što misliš!