Ostani doma
Novosti / Hrvatska

'RODITELJI NISU PODMIRIVALI OBVEZE'

Oglasila se ravnateljica: 'Učenici OŠ Draganići nikada u ovoj školi nisu bili gladni'

Oglasila se ravnateljica: 'Učenici OŠ Draganići nikada u ovoj školi nisu bili gladni'
Damir Spehar/PIXSELL

Neki roditelji nisu podmirivali svoje obveze od početka školske godine, piše ravnateljica u očitovanju

Ravnateljica OŠ Draganići Marica Jurčić očitovala se na navode da je četvero prvašića iz te škole gladno jer su ostavljeni u razredu da gledaju kako drugi učenici jedu zato što njihovi roditelji nisu platili školsku prehranu. 

Ravnateljicu je prijavila Melita Sudar Begov, majka djeteta koje je svoj obrok htjelo podijeliti s prijateljima koji su taj dan u školi ostali gladni. 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Očitovanje ravnateljice OŠ Draganići Marice Jurčić prenosimo u cijelosti: 

Vezana vijest

Školska prehrana, ilustracija

"1. Učenici OŠ Draganići nikada  u ovoj školi nisu bili gladni.
2. Po pitanju  korištenja  školske kuhinje stanje je sljedeće:

1. Određeni broj učenika ne želi koristiti školsku kuhinju jer im iz nekog razloga ne 
      odgovara .O tome roditelji potpisuju pisanu izjavu na početku nastavne godine.
2. Za učenike koji žele koristiti školsku kuhinju roditelji na početku nastavne godine
      potpisuju Ugovor o prehrani učenika u Školi koji uvijek mogu raskinuti. On ih obvezuje na redovito podmirivanje troška za prehranu.
 3. 54 učenika uključeno je u projekt Osiguravanje školske prehrane za djecu u riziku od siromaštva temeljem dostavljenih dokaza o korištenju doplatka za djecu. Zbog ograničenih sredstava učenici 1. razreda ove godine nisu uključeni u projekt

3. OŠ Draganići nema niti jednog učenika pripadnika Romske nacionalne manjine.

"Neki roditelji nisu podmirivali obveze"

Potpisivanjem ugovora roditelji preuzimaju obvezu plaćanja školskog obroka za svoje dijete.

Neki roditelji nisu podmirivali svoje obveze od početka školske godine iako ih je škola nekoliko puta opomenula usmeno i pisanim putem. Nitko od spornih roditelja nije zatražio opravdanje ili pomoć u podmirivanju dugovanja. Stoga smo bili primorani na neki način potaknuti roditelje da podmire ugovornu obvezu. Kraj nastavne godine je blizu. Bez ikakvog ograničenja koristili su školsku kuhinju sve vrijeme iako neki od njih do 25.5.2020.nisu podmirili ni lipe. Prema zapažanjima drugih roditelja koji redovito izvršavaju obveze, ovo nikako nije korektno. Svatko svoje ugovorom preuzete obveze mora poštovati. 

U sustavu sam cijeli svoj radni vijek, već skoro 37 godina. Brinem o tome da sva djeca imaju jednaka prava i nikako ne podržavam ikakvu podjelu među njima. Takve stavove dijele  svi zaposlenici škole te na takav način nastupaju u svakodnevnom radu. Roditelji učenika 1. razreda pružaju Školi punu podršku i spremaju se na demantij spornog podneska .Tražili su hitni roditeljski sastanak na kojem će se očitovati. Školski odbor će se sastati u najskorije vrijeme i odrediti svoje daljnje postupanje.

Svatko je dužan poštivati zakone i propise Republike Hrvatske pa time poštivati potpisane ugovorne obveze. Svima je zagarantirana jednakost u pravima, ali i u obvezama.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!