Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PRIVEDENA U USKOK

Tko je Josipa Rimac? Ljubiteljica skupih torbi koja se skrasila u Kuščevićevom Ministarstvu

Bila je desna ruka nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i svojedobno najmoćnija žena te stranke

Tko je 40-godišnja Josipa Rimac, nekad najmlađa ravnateljica Crvenog križa, onog u Kninu, a poslije i najmlađa hrvatska gradonačelnica koja je danas privedena. Od 16. godina je članica HDZ-a, nekad velika uzdanica stranke, već je bila pod istragom, no bez optužnice. 

Nekada kninska kraljica, sada o njoj dovoljno govore poruke na fasadama. Uhićenje njihove bivše gradonačelnice, kao i policijski pretres njezina doma, u Kninu su ovako doživjeli. 

Najmoćnija žena HDZ-a

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Dosta je da je bila tajnica Lovre Kuščevića. Ako je djelić od njega, dosta je", kazao je Ante iz Knina. "To je malo trivijalno. Da je, kao fol, počela funkcionirati pravna država u Kninu", rekla je Jelka iz Knina. 

Bila je desna ruka nekadašnjeg šefa HDZ-a Tomislava Karamarka i svojedobno najmoćnija žena te stranke. Bivša najmlađa gradonačelnica u Hrvatskoj ljubiteljica je skupih torbi, ali i satova, koje je tada u imovinskoj kartici navela kao vrijedan obiteljski nakit. Na meti USKOK-a već je bila 2014-te, istraživalo se nezakonito poslovanje s gradskim zemljištem i poslovnim prostorima. 

"Istraga je u tijeku. Ne mogu komentirati. Represivni aparat se koristi u političke svrhe. Ne osjećam se krivom ni najmanje, osmijeh je tu", govorila je u lipnju 2014. godine Josipa Rimac. 

Zbog toga što je u imovinskoj kartici prijavila samo kuću, ali ne i da su u njoj tri odvojena stana Povjerenstvo ju je kaznilo s 4 tisuće kuna.  Odlaskom Karamarka i ona pada, nema je na listi za sabor, kasnije gubi grad na lokalnim izborima. Mjesto ipak pronalazi kao državna tajnica Lovre Kuščevića.

I ove godine predložena za listu na izborima

Gradski HDZ i ove godine ju je predložio za stranačku listu Šibensko-kninske županije.

"Ja sam zainteresiran da se sve to rasvijetli i da će gospođa Rimac i dalje nastaviti svoj rad", rekao je šibensko-kninski dožupan, HDZ-ovac Nikola Blažević. Na pitanje je li ovo razlog da ju maknu s liste, odgovorio je "ne". 

Uhićena je i kuma Josipe Rimac

I pedesetak kilometara dalje u Gračacu isto policija. Uhićena je kuma Josipe Rimac, također HDZ-ovka, načelnica općine Gračac Nataša Turbić. Njezina zamjenica u općini SDSS-ovka Rajka Rađenović kaže o svemu ne zna ništa. 

"Pošto načelnica mene nikad u ove tri godine nije primila u Ured, ona je rekla da mi njoj ne trebamo, ona je odgovorna osoba i samo sebi vjeruje", kazala je Rađenović. 

Kakva je njezina uloga i s kojim ulozima u aferi Vjetroelektrane, kao i Josipe Rimac, tek se treba saznati.  

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!