Ostani doma
Novosti / Hrvatska

POMOĆU HRVATSKE APLIKACIJE

Sveta Nedelja digitalizirala proces trošenja javnog novca u sportu i vatrogastvu

Sveta Nedelja digitalizirala proces trošenja javnog novca u sportu i vatrogastvu
Press

'Odlučili smo se podići transparentnost na najveću moguću razinu', kazao je gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec

Gradsku upravu Svete Nedelje, sportsku i vatrogasnu zajednicu više se neće zatrpavati brojnim registrima, već će sve biti digitalizirano i odmah vidljivo svima u tom procesu. Silnu papirologiju je zamijenila aplikacija s par klikova. Grad Sveta Nedelja uvodi hrvatsku aplikaciju kojom će nadzirati trošenje namjenskih sredstava za vatrogastvo i sport uz potpuni pregled sportaša u gradu. 

Na današnjoj konferenciji za novinare potpisan je Ugovor o suradnji sa zagrebačkom tvrtkom Fortis Labor. Aplikacijom će se uvesti potpuna digitalizacija pravdanja namjenskih sredstava isplaćenih iz proračuna Grada preko javnih poziva. 

Sustav u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec tom je prigodom izjavio: „Odlučili smo se podići transparentnost na najveću moguću razinu. Od već dostupnih prostornih planova pa do svih plaćanja računa i natječaja koji su dostupni online, sada svoju transparentnost širimo i na područje sporta i vatrogastva. Ovo je još jedno gradsko ulaganje u digitalizaciju poslovanja i razvoj naše javne uprave koju ćemo dići na još veću razinu.“

Direktor tvrtke Fortis Labor Lorenzo Gašparić izrazio je zadovoljstvo što je Sveta Nedelja prepoznala rješenje koje su razvijali u ZICER-u, Zagrebačkom poduzetničkom inkubatoru i da se kao proaktivan grad digitaliziraju u svim granama i mjerama. Ideja SOM sport sustava je da nikada ne bude dovršena aplikacija, da se stalno razvija, što se s Svetom Nedeljom uspješno realiziralo.

„SOM sustav je u potpunosti razvijen i osmišljen u Hrvatskoj i to je jedinstvena aplikacija koja omogućuje da udruge vode cijeli operativni dio vlastitog djelovanja doslovno kroz par klikova. Razvili smo je sredstvima EU fondova. Svaka udruga, ali i Grad Sveta Nedelja u realnom vremenu znat će koliko je namjenskih sredstava isplaćeno, koliko je opravdano. Naša intencija je da kroz ovaj sustav već iduću godine budu provedeni i natječaji i da se cijela gradska birokracija potpuno digitalizira“, izjavio je Gašparić.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!