Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PORUKE IZ SISKA

Zoran Milanović ponovno udara: 'DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?'

Zoran Milanović ponovno udara: 'DORH je mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana?'
Dalibor Urukalović/Pixsell

'Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam.'

Državno odvjetništvo na svojim je službenim stranicama reagiralo je na izjave predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića i ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, koji su kritizirali njegov rad zbog akcije u kojoj je uhićena Josipa Rimac, ali svi oni "prebacuju lopticu".

Vezana vijest

Josipa Rimac

Naime, Plenković je uvjeren da se reakcija odnosila, na Milanovića, dok je on uvjeren da se odnosila na Plenkovića. Što je za našeg reportera Borisa Miševića potvrdio u Sisku.

"Mislim da je DORH mislio na Plenkovića. Nisu mislili valjda na Batmana", rekao je Milanović i dodao:

"Ali, bilo bi dobro da kažu na koga misle imenom i prezimenom. Na mene nisu sigurno jer nisam opasan ili moćan, ja samo pričam."

Vezana vijest

Anto Nobilo

Inače, DORH se nakon izjava glasio na svojim službenim stranicama podsjećajući na članak 6. Zakona o državnom odvjetništvu.

"Zabranjen je svaki oblik utjecaja, a posebno svaki oblik prisile prema državnim odvjetnicima i zamjenicima državnih odvjetnika, zlouporaba javnih ovlasti i osobnog utjecaja te korištenje medija i javnih istupanja u predmetima kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti i u predmetima u kojima državni odvjetnik odnosno zamjenik državnog odvjetnika izvršava svoje ovlasti i dužnosti u zaštiti imovine Republike Hrvatske."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!