Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Kaže da je to dobar pr

Novak Srzić za RTL o gafu s plažom: 'Tako se to radi. Drago mi je da je Makarska na naslovnicama'

Direktorica TZ Grada Makarske Hloverka Novak Srzić tvrdi da je sve napravila namjerno

Nebraska je svojedobno imala slogan: "Posjetite nas jer smo dosadni, imamo dosadne krajolike i srećom nećete imati što raditi", a Tajland kampanju: "Mrzim Tajland!".

S inovativnim pristupom turističkoj promociji u Hrvatskoj se istaknula nekadašnja televizijska novinarka i urednica, danas direktorica Turističke zajednice Makarske Hloverka Novak Srzić. Fotografijom jedne mozambičke plaže reklamirala je makarsku rivijeru i društvene mreže su preplavili komentari. Slučajan gaf ili namjeran spin?

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Otkrila je Nikolina Radić.

"Usprkos antifa kaosima i svim virusima. Ljepote prirode ostaju trajne i ljekovite. Makarska rivijera" napisala je direktorica makarske turističke zajednice Hloverka Novak Srzić na Facebooku ispod slike jedne plaže iz Mozambika. 

Tvrdi da je sve napravila namjerno.

Vezana vijest

Hloverka Novak Srzić

"Naravno da sam napravila. Tako se radi. Tako se treba raditi", rekla je direktorica TZ Grada Makarske Hloverka Novak Srzić.

Društvene mreže su 'izgorjele'

Facebook objava izazvala je veliku pažnju.

"Obaviještena sam, znam šta je to. Ali, Makarska nema pješčanu plažu", rekla je Gordana iz Makarske.

Društvene mreže brzo je potopio val objava fotografija egzotičnih destinacija koje su imenovane hrvatskim gradovima i mjestima.

"Zapravo je cijela situacija izazvala dosta velike reakcije građana i korisnika društvenih mreža i da su svi mainstream mediji prenijeli ovu omašku/pogrešku. Na neki način je Turistička zajednica Makarske doprinijela promociji Makarske kao destinacije", rekao je profesor na Fakultetu političkih znanosti Hrvoje Jakopović.

Vezana vijest

hloverka novak srzić

Hloverki Novak Srzić, koja priprema otvaranje turističkog posjetiteljskog centra gdje će predočiti turistima i silnu buru u Podbiokovlju, ova bura nimalo ne smeta. Dapače.

'Ovo je dobar PR'

"Zgodno je ovo ispalo kao PR za Makarsku. Jer svojedobno, da Vas podsjetim, Turistička zajednica Njemačke je recimo objavljivala tu plažu Mozambika, onda bi postavili njemačku plažu i rekli i mi imamo ovo.

Tako da ta prekrasna slika mozambijske plaže, ja sam usporedila s nekim našim plažama, recimo ispod Hotela Dalmacije. Drago mi je da je Makarska na naslovnicama svih medija, dobar PR za makarski turizam i drago mi je da ste u našem gradu", rekla je Srzić.

Turističkoj promociji Makarske pokušao je pomoći i grafičar koji je izbacio odmah i turističku vizuru Makarske i potpisao je pozdravom iz Mozambika.

"U ovo doba korone, kad nemamo turista, ja sam htio pomoći malo turističkom gradu Makarskoj. Napravili smo jutros ova dva plakata da vide ljudi gdje dolaze", rekao je Toni Milunović iz Makarske.

Potražili smo i mi famoznu plažu. U vrijeme kada je privlačenje turista potrebnije nego ikada, natječaj za najefektniji marketing je otvoren.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!