Ostani doma
Novosti / Hrvatska

JEDNOGLASNA ODLUKA

U strahu su velike oči! Hvar zabranio uvođenje 5G tehnologije: 'Čekamo dokaze da nije štetna'

U strahu su velike oči! Hvar zabranio uvođenje 5G tehnologije: 'Čekamo dokaze da nije štetna'
Shutterstock

'Ministrica zaštite okoliša regije grada Bruxellesa Céline Fremault obustavila je postavljanje 5G mreže'

Na svojoj 44. sjednici održanoj 2. lipnja 2020. godine Gradsko vijeće Grada Hvara jednoglasno je usvojilo Odluku o baznim stanicama telekomunikacijske infrastrukture i uvođenju 5G tehnologije kojom obustavlja uvođenje 5G tehnologije na području grada Hvara dok god se ne dokaže da spomenuta tehnologija nema negativan utjecaj na ljude i okolinu, a sve putem neovisne i nepristrane studije.

Vezana vijest

Bill Gates, 5G, šišmiš

"Temeljem ove Odluke Gradsko vijeće Grada Hvara osnovat će radnu skupinu koja će u narednih šest mjeseci pokušati istražiti uzročno-posljedičnu vezu između svih izvora zračenja i karcinoma. Odluka će biti dostavljena Vladi RH i Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti, koja je dužna po primitku istu proslijediti svim relevantnim čimbenicima koji djeluju na području grada Hvara", stoji u Odluci te se nastavlja:

"Odluka se na sjednici dnevnog reda našla na prijedlog gradonačelnika grada Hvara Rikarda Novaka na inicijativu neformalne skupine građana, a temeljem informacije o uvrštavanju grada Hvara na listu od 13 gradova i jednog otoka za koje je HAKOM izdao privremene dozvole za testiranje 5G mreže."

Pritom se Hvar vodi sljedećim saznanjima:

"Uzeti su u obzir rezultati istraživanja provedenih od strane Svjetske zdravstvene organizacije, činjenica da je ministrica zaštite okoliša regije grada Bruxellesa Céline Fremault obustavila postavljanje 5G mreže na području regije dok se ne dokaže utjecaj na ljudsko zdravlje i okoliš, kao i Rezolucije EU Parlamenta 2008/2211 ("Zdravstveni problemi povezani s elektromagnetskim poljima" i 2007/2252 ("Europski akcijski plan za zdravlje i okoliš") te Rezolucija Vijeća Europe br. 1815/2011 ("Potencijalne opasnosti za elektromagnetskih polja i njihov utjecaj na okoliš")."

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!