Ostani doma
Novosti / Hrvatska

kaznena prijava u dubrovniku

Sjećate se tipa koji je prijavio Josipu Lisac? Prodao je nekretnine bolesnog starca i uzeo 2 milijuna kuna

Sjećate se tipa koji je prijavio Josipu Lisac? Prodao je nekretnine bolesnog starca i uzeo 2 milijuna kuna
Thinkstock.com

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu

Iz Policijske uprave dubrovačko- neretvanske javljaju da se, provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe organiziranog kriminaliteta, 45-godišnjak sumnjiči za više kaznenih djela prijevare. 

Više od dva milijuna kuna štete

Taj 45-godišnjak je, kako javlja Dubrovački dnevnik, Boško Županović koji je došao do medijske pozornosti kada je nakon inauguracije predsjednika Zorana Milanovića kazneno prijavio izvođačicu himne Josipu Lisac zbog "zavijanja i izrugivanja". 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Osim prijavljivanja Josipe Lisac, Županović, kojem se prije nešto više od deset godina sudilo za niz prijevara, imao je i drugih ambicija i aktivnosti, vrlo sličnih onima zbog kojih mu se već sudilo.

Vezana vijest

 

Naime, osumnjičeni je, danas pokojnom, a u to vrijeme teško bolesnom državljaninu Republike Hrvatske, pričinio materijalnu štetu u iznosu od preko dva milijuna kuna.

Sumnjiči se da je lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveo u zabludu oštećenog. Naveo ga je da mu stavi na raspolaganje svoju imovinu koju je, temeljem punomoći, prodavao, a imovinsku korist koju je dobio prodajom zadržavao je za sebe.

Podnesena je kaznena prijava

Bez znanja oštećenog, prodao je više njegovih nekretnina na području Dubrovnika za iznos od 700.000 kuna. Potom je, također bez znaja oštećenog, postao vlasnik njegove tvrtke čime ga je dodatno oštetio za iznos od 1,5 milijuna kuna.

Vezana vijest

Pas Johny

Preostalu imovinu oštećenog osumnjičeni je prodao sam sebi, bez da ga je o tome obavijestio niti mu za to predao novac.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u redovnoj zakonskoj proceduri.
 

Reci što misliš!