Ostani doma
Novosti / Hrvatska

apel

Pravo vrijeme za dobro djelo: Stanje zaliha krvi je loše, odazovite se dobrovoljnom darivanju

Pravo vrijeme za dobro djelo: Stanje zaliha krvi je loše, odazovite se dobrovoljnom darivanju
Pixabay

Darivati krv moguće je danas do 19 sati

Iz Udruge darivatelja krvi na svom su Facebook profilu pozvali građane da se odazovu dobrovoljnom davanju krvi zbog lošeg stanja sa zalihama.

Danas do 19 sati

"Zbog lošeg stanja sa zalihama većine krvnih grupa te otkazanih velikih terenskih akcija planiranih za sutrašnji datum (30.6.2020.), molimo sve one koji to mogu, da sutra izdvoje tridesetak minuta svog vremena i tijekom cijeloga dana, od 7 i 30 do 19 sati navrate do Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu te darujući dio sebe pomognu potrebitima da ozdrave", napisali su iz Udruge darivatelja krvi u objavi, a onda uz grafički prikaz prenijeli obavijest Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.

Vezana vijest

Rijeka, Grad, More

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Na slikama (doze krvi) prikazano je trenutačno stanje zaliha krvi prema krvnim grupama. Optimalne količine su između vrijednosti označene kao premale i prevelike zalihe".

Najlošije stanje

"Ako su trenutačne količine krvi vaše krvne grupe ispod oznake premale zalihe, molimo vas da se odazovete na akcije dobrovoljnog darivanja krvi prema rasporedu darivanja koji je objavljen na našoj web stranici ili kod nas u Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu, Petrova 3, 10 000 Zagreb."

"Zahvaljujemo vam na darovanoj krvi u ime svih onih kojima je krv potrebna", poručili su iz Zavoda. 

S ilustracije je vidljivo da je najlošije stanje s krvnim grupama 0 minus, B minus i AB minus.

 

 

Reci što misliš!