Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Neslužbena informacija

Ivo Dumić Čule novi ravnatelj Dječje bolnice Srebnjak. Nogalo: 'Ovakav eksperiment još nije viđen'

Ivo Dumić Čule novi ravnatelj Dječje bolnice Srebnjak. Nogalo: 'Ovakav eksperiment još nije viđen'
Matija Habljak/PIXSELL

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala

Nakon ponovljenog natječaja za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak u utorak je Upravno vijeće te bolnice, prema neslužbenoj informaciji, izabralo liječnika Ivu Dumića Čulu.

Dumić Čule ima 32 godine, zaposlen je u Kliničkoj bolnici Dubrava, a znanstveno djeluje u okviru Centra za klinička i translacijska istraživanja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Prije godinu dana Upravno vijeće bolnice smijenilo je s dužnosti ravnatelja Boru Nogala, koji je na čelu bolnice bio 23 godine, formalno zbog nepravilnosti oko zapošljavanja u toj ustanovi.

Vezana vijest

Lijekovi

Nogalo je kao prave razloge smjene navodio utjecaj moćnih interesnih skupina koje žele Srebrnjaku preuzeti 60 milijuna eura vrijedan EU projekt izgradnje Centra za komeptencije u translacijskoj medicini te vrijedno zemljište u podsljemenskoj zoni, uključujući i nekadašnje lječilište Brestovec. 

Vezana vijest

Darko Horvat

"Mi smo znanstvena ustanova koja je dobila najveći znanstveni projekt u Hrvatskoj, ali ovakav eksperiment još nije viđen, da na mjesto ravnatelja jedne bolnice dolazi specijalizant", komentirao je Nogalo, koji se i sam ponovno javio na natječaj za ravnatelja. 

Kaže i kako je zbog svoje borbe za Srebnjak, zajedno s još dvoje kolega pred otkazom u toj bolnici. Nogalo se u međuvremenu angažirao i u politici te je trenutno na izbornoj listi Stranke s imenom i prezimenom.

Reci što misliš!