Ostani doma
Novosti / Hrvatska

PREPORUKA STRUKE DRUGAČIJA

Beroš pojasnio odluku o posjeti djeci: 'Za teško oboljele i najmlađe omogućen boravak roditelja i 24 sata'

Beroš pojasnio odluku o posjeti djeci: 'Za teško oboljele i najmlađe omogućen boravak roditelja i 24 sata'
PIXSELL

Usprkos tome struka preporuča omogućavanje posjete djeci na barem 15 minuta

Ministar zdravstva Vili Beroš ponovno se oglasio na društvenim mrežama pojašnjavajući prijašnju odluku ekspertne skupine koja je zaključila da posjete djeci u bolnicama treba omogućiti na 15 minuta.

"Za teško oboljelu djecu i najmlađe cijelo vrijeme epidemije, pa i sad, u većini bolnica omogućen je boravak roditelja što znači i 24 sata.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U pojedinim županijama su zabranjene posjete bolnicama, ali usprkos tome struka preporuča omogućavanje posjete djeci na barem 15 minuta", napisao je.

 

 

Podsjetimo, Beroš je ranije danas izvijestio kako je ekspertna skupina jednoglasno odlučila osigurati boravak roditeljima uz djecu na bolničkom liječenju u trajanju od 15 minuta te će shodno tome uputiti upute svim bolnicama koje skrbe o djeci.

Udruga Roditelji u akciji Roda objavila je u srijedu da je prikupila više od 35.000 potpisa roditelja na peticiju kojom se od Ministarstva zdravstva traži hitno ukidanje zabrane posjeta i boravka roditelja uz dijete na bolničkom liječenju, što je uvedeno kao epidemiološka mjera.

Peticijom se traži od Ministarstva ukidanje zabrana i žurno sastavljanje epidemiološkog protokola koji će osigurati boravak roditelja uz dijete u bolnici, istaknule su predstavnice udruge na konferenciji za novinare.

Zabranom posjeta i boravka roditelja uz hospitalizirano dijete  krše se prava roditelja na suodlučivanje u liječenju djeteta, a ukidaju se i prava djeteta na odgovarajuću skrb, istaknula je Kristina Turudić Leko iz udruge Roda.

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!