Ostani doma
Novosti / Hrvatska

Nakon debakla na izborima

Davor Bernardić odlazi s čela SDP-a zbog teškog poraza na izborima!

Izbori u SDP-u će se provesti u najkraćem roku.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić odlučio je otići sa čela SDP, objavio je nakon današnje sjednice Predsjedništva stranke. Razlog je težak poraz Restart koalicije na izborima.

Osvojili su tek 41 mandat, a Bernardić je još u izbornoj noći rekao da je spreman snositi odgovornost zbog poraza. Neki su ga SDP-ovci, poput Biljane Borzan, i javno pozvali da sam odstupi.  

Vezana vijest

Bernardić, izjava poslije izbora (thumbnail)

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Presjedništvo SDP-a je donijelo odluku da se unutarstranački izbori provedu u najkraćem roku, a do daljnjeg stranku kao v.d. predsjednika vodi Zlatko Komadina. Bernardić je najavio da se neće opet kandidirati i naglasio da su svjesni odgovornosti koju imaju. 

SDP je vodio od kraja 2016. godine. 

Upitan tko je najodgovorniji za izborni poraz Bernardić je kazao da je to on, odnosno da je “predsjednik stranke uvijek najodgovorniji”. Uz to je ustvrdio da za rezultat ne krivi nikog, već preuzima odgovornost za to. 

"Analiza će biti, najlakše je reći da je kriva izlaznost, krivo je ono, krivo ono. Građani su odlučili, izlaznost je bila kakva je bila, ja nikoga ne okrivljujem, upravo preuzimam odgovornost", rekao je dodavši da SDP ide dalje.

Nebo voli strpljive

Bernardić nije želio otkriti hoće li iskoristiti cjelokupan zastupnički mandat u Hrvatskom saboru i povlači li se iz politike, kazavši da će doći na konstituiranje Sabora, ali je život nepredvidljiv i ne zna se što budućnost nosi.

"Znate kako je u životu, jedna vrata se zatvore, druga se otvore. Život je ponekad čudesno nepredvidljiv, nebo voli strpljive", poručio je.

Ustvrdio je da SDP ima dovoljno jakih ljudi koji su se dokazali rezultatima, koji će sasvim sigurno moći voditi stranku u nove izborne pobjede, a članstvo stranke odlučit će o novom predsjedniku, odnosno predsjednici. 

"Stranka je velika, stranka će naći put. Socijaldemokracija je potrebna Hrvatskoj, i dalje računajte na nas", zaključio je Bernardić.

Vezana vijest

Davor Bernardić

 

 

Preporučujemo ti još sadržaja

Reci što misliš!